Хитрий лайфхак: як за секунду почистити варену картоплю для салатів

Кулінарні підказки
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми ділились рецептом смачного та ефектного салату . У його складі, як і у складі багатьох сезонних закусок, є варена картопля.

Ділимось хитрим лайфхаком, який допоможе за секунди почистити картоплю "в мундирі". Потрібно знати одну хитрість, яку застосовують перед варінням овочу. Разом з Gazeta.ua розповідаємо, як почистити картоплю за секунди.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Як швидко зняти шкірку з вареної картоплі

Перш ніж варити картоплю "у мундирі", візьміть картоплину та зробіть на ній поперечний надріз. Він повинен бути неглибокий, прорізати тільки шкірку. Точка початку надрізу і кінця повинні зійтися.

Після цього відправляємо картоплю варитися так, як звикли. Коли до закінчення приготування картоплі залишилаться буквально одна хвилина, виставте поруч невелику миску із крижаною водою. Ідеально, якщо при цьому в ній будуть плавати кубики льоду.

Шумівкою витягаємо готову картоплю і відразу опускаємо її в миску з крижаною водою. Картоплини повинні полежати там зовсім недовго - достатньо буде 10-15 секунд. Далі просто дістаємо картоплю і, тримаючи її обома руками, натискаючи на краї, просто знімаємо шкірку.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Таким чином, цілу гору картоплі в мундирах ви почистите за хвилину. Також ми розповідали, чим у картопляному пюре замінити масло , щоб було ще ніжніше.