Як посмажити картоплю, щоб вона була ідеальною: деталі, про які мало хто знає

Кулінарні підказки
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, яку помилку кулінари допускають під час приготування макаронів. Тепер ділимось порадами, які допоможуть приготувати досконалу смажену картоплю.

Ідеальна страва - коли шматочки мають зверху смачну скоринку, а всередині - м’якенькі й смачні. Але так виходить не щоразу навіть у досвідчених кулінарів. Разом із Pixelinform розповідаємо, що зробити, щоб страва, що готується, виправдала всі ваші очікування.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Насамперед із картоплі необхідно прибрати зайвий крохмаль та вологу. Для цього заздалегідь нарізані шматочки варто замочити у холодній воді (близько 20 хвилин). Далі їх треба обсушити паперовими рушниками. Також важливим є те, як нарізана картопля. Найкраще, якщо це будуть рівні шматочки – вони оптимально просмажаться.

Що важливо, класти сиру картоплю слід лише на добре розігріту сковороду з розпеченою олією. Якщо кинути шматочки на теплу сковороду – великий ризик отримати “варену” картоплю.

Ще однією важливою деталлю приготування є момент соління. Щоб не отримати кашу, слід додавати сіль за 2-3 хвилини до того, як вимикати вогонь.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Така картопелька буде ідеальною. Також ми розповідали, чим замінити майонез під час приготування салатів.