Котлети будуть нереально пишними: допоможе один компонент, який і так є на вашій кухні

Кулінарні підказки
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали про хитрий спосіб приготування пельменів . Тепер ділимось порадою, яка допоможе приготувати котлети смачніше.

Про цей спосіб розповіли на ProstoWay . Він полягає у додаванні у фарш невеликої кількості соди.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Навіщо вмішувати соду у фарш

Сода має унікальну здатність вирівнювати смак різнорідних компонентів. Завдяки їй м’ясна страва вийде більш збалансованою. Багато соди не потрібно додавати - якщо вам здається, що м’ясо, з якого ви вирішили приготувати котлети, занадто жорстке, невелика кількість соди допоможе його пом’якшити.

В результаті смачні та якісні котлети вийдуть навіть із недорогих продуктів. Також завдяки соді страва завжди виходить пишною. В правильній пропорції вона буквально “підіймає” фарш.

Як правильно додавати продукт

Якщо ви вирішили додати соду у фарш, тут головне - не переборщити. Робити це потрібно обережно. Занадто велика кількість соди змусить котлети набути дивного присмаку, тому дотримуйтесь норм.

На 500 г м’яса потрібно взяти чайну ложку. Набираємо у ложку трохи більше половини ложки соди та додаємо. Рівномірно розподіляємо її по фаршу та ретельно вимішуємо.

Після того, як ви приготували фарш, не потрібно одразу смажити котлети - краще на годину відправити заготовку у холодильник.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Отже, сода допоможе вам приготувати смачні та пишні котлети. Також ми розповідали, чим замінити яйця в клярі .