Один компонент, що є на кожній кухні, зробить картоплю неймовірною: хитрий кулінарний лайфхак

Кулінарні підказки
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, чим заправити смажену картоплю , щоб було неймовірно смачно. Тепер ділимось порадою, яка допоможе приготувати з цього овоча фантастичний гарнір. Зробити це просто - достатньо під час приготування додати в потрібний момент трохи соди.

Найкращу запечену картоплю приготувати зовсім нескладно. Ключовим інгредієнтом, що робить страву хрусткою і м'якою, є сода. Про це розповіли на Ukr.Media .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Для початку картоплю потрібно відварити. Окремо кип’ятимо воду в каструлі. Вже в киплячий окріп додаємо почищену і нарізану картоплю. Разом з нею додаємо одну чайну ложку харчової соди і ще одну - солі.

 Після цього готуємо до стану, коли овоч стане м'яким, але ще не буде розвалюватися. При додаванні харчової соди крохмаль, що міститься в картоплі, буде "витягуватися" на поверхню. Це допоможе під час подальшого запікання домогтися хрусткої скоринки і красивого золотисто-коричневого відтінку.

Коли картопля стане м'якою, зливаємо воду через друшляк. На цьому етапі можна дрібно нарізати розмарин і часник та обсмажити їх на сковороді з додаванням оливкової олії до злегка золотистого кольору.

Після цього викладаємо картоплю на деко, застелене пергаментним папером. Поливаємо її олією, на якій смажилися спеції. Солимо, перчимо та запікаємо до скоринки.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Готову картоплю викладаємо. Вона виходить надзвичайно хрусткою. Також ми розповідали, як сода допоможе зробити котлети надзвичайно пишними .