На що звернути увагу, щоб картопляне пюре стало неймовірно смачним: три секрети

Кулінарні підказки
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, чим заправити смажену картоплю , щоб отримати смачну страву, гідну того, щоб її подавали у ресторані. Тепер ділимось порадами, які допоможуть приготувати особливо смачне пюре.

Це один з найпопулярніших гарнірів, який підходить до великої кількості страв. Однак приготувати його смачно вдається не всім. На ProstoWay розповіли, як приготувати смачне картопляне пюре.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Вибір коренеплоду

Для приготування пюре найкраще використовувати картоплю старого врожаю. Вона має більш щільну структуру і менш водянистий смак. Молода картопля, навпаки, м'яка і водяниста. Саме тому пюре з неї виходить не таким щільним і смачним.

Спеції

Сіль у воді для варіння картоплі не тільки не робить її жорсткішою, але й навпаки, допомагає пюре краще розваритися. Звісно, окрім солі, можна додати в воду і інші прянощі. Гарно себе покажуть лавровий лист або чорний перець. Особливого аромату гарнір набуде, якщо відварити овоч разом з гілочкою свіжого розмарину.

Вода

Секрет полягає у тому, що воду, в якій варилася картопля, не варто повністю зливати. Цю рідину можна використати для вирівнювання структури гарніру. Також воду можна додати, якщо пюре на ваш смак вийшло занадто густим.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Щоб пюре вийшло щільним і однорідним, картоплю потрібно відварити до повної готовності. Також для більш насиченого смаку в пюре можна додати трохи тертого сиру або вершкового масла. Також ми розповідали, як можна смачніше приготувати котлети .