Як ідеально посмажити картоплю: секрети, з якими страва буде бездоганною

Кулінарні підказки
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, як можна смачно заправити смажену картоплю. Тепер ділимось порадами, які допоможуть саму картоплю приготувати особливо смачно.

Ідеальна смажена картопля - коли шматочки хрусткі зовні, але м’які зсередини. Вони зберігають форму. Однак приготувати її так - не найпростіше завдання. На ProstoWay розповіли про п’ять нюансів, які допоможуть вам приготувати ідеальну смажену картоплю.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Як обирати картоплю

Найкраще підходить молода картопля з тонкою шкіркою, щільним крохмальним вмістом. Уникайте старих, млявих бульб, які розваляться під час смаження.

Видалення вологи

Нарізану картоплю ретельно промокніть паперовими рушниками. Це допоможе видалити зайву вологу, а це забезпечить апетитну рум'яну скоринку.

Правильне приготування

Перш за все, розігрійте сковороду на сильному вогні з достатньою кількістю олії. Коли олія розпечеться, викладіть картоплю в один шар і не перемішуйте протягом 5 хвилин. Це дозволить їй схопитися з одного боку та сформувати апетитну скоринку. Не перевантажуйте сковороду, щоб картопля могла вільно обсмажуватися.

Соління та додавання цибулі

Солити картоплю слід лише за 10 хвилин до готовності. Цибулю додавайте дрібно нарізаною за 5 хвилин до кінця приготування. Так овоч не згорить і збереже свій аромат.

Жодної кришки

Смажте картоплю без кришки. Під кришкою вона може стати пухкою та водянистою. Відкрита сковорода забезпечить рівномірне обсмаження та рум'яну скоринку з усіх боків.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Готовність страви перевіряйте виделкою: шматочки повинні легко проколюватися. З цими порадами ви зможете приготувати ідеальну смажену картоплю. Також ми розповідали про хитрість, яка допоможе приготувати пухкі котлети .