Відомо, чому насправді не можна ламати макарони: відповідь може здивувати

Кулінарні підказки
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Для багатьох людей саме макарони є найулюбленішим гарніром. Завдяки їх смаку та простоті можна легко і швидко приготувати смачну страву. Ми розповідали про італійські забобони, пов’язані з ламанням спагетті. Однак, це далеко не єдина причина, з якої робити так не варто.

Макарони - універсальний продукт, який поєднується з чималою кількістю компонентів. І може здатися, що приготувати їх простіше простого. Однак під час приготування спагетті кулінари часто припускаються величезної помилки, а саме ламають макаронні вироби, оскільки вони здаються завеликими для каструлі. Детально про це розповіли на Pixelinform.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Чому не варто ламати макарони

Безсумнівними експертами у приготуванні всіх видів пасти є італійські кухарі. Тому насамперед варто оцінити їх досвід. Вони ніколи не стануть ламати макарони, адже це значно знизить якість готової страви.

Перш за все, “короткі” спагетті незручно вживати в їжу. Але це далеко не єдина причина, чому не варто ламати спагетті. Мало хто про неї знає і мало хто замислюється. Річ у тім, що порушення цілісності спагетті призведе до того, що збільшиться швидкість, з якою макаронні вироби віддаватимуть у воду крохмаль під час приготування.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Так збільшується вірогідність того, що в результаті гарнір злипнеться, а це зробить його значно менш смачним і точно не таким апетитним, як це могло б бути. Також ми розповідали про золоте правило приготування пасти, яке не варто порушувати.