Хитрощі, які допоможуть приготувати смачніше овочеву засмажку: прості лайфхаки

Кулінарні підказки
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, як смак борщу залежить від того, який буряк ви оберете. Тепер ділимось порадами, які допоможуть приготувати особливо смачну овочеву засмажку.

Це база практично кожної другої страви в українській кухні. Разом із Ukr.Media розповідаємо, як приготувати її особливо якісно.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Є три хитрощі для ідеальної засмажки

Вершкове масло

Не всі знають, але вершкове масло, яке здається не надто стійким до високих температур, може творити чудеса з засмажкою. Просто додайте трохи вершкового масла до рослинної олії - це зробить засмажку ніжною, насиченою та неймовірно ароматною.

Прогрівання спецій

Замість того, щоб додавати спеції в суп за кілька хвилин до готовності, спробуйте додати їх у засмажку. Це розкриє їхній аромат набагато краще, збагативши смак страви. Спеції можна також кілька секунд прогріти на олії перед змішуванням з засмажкою - так їх смак розкриється ще краще.

Не смажте, а томіть

Спробуйте доповнити класичне обсмажування овочів томлінням з невеликою кількістю води. Цей метод дає неймовірно насичену та якісну засмажку, що значно поліпшить смак вашого супу.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Завдяки цим простим хитрощам ваша засмажка завжди буде досконалою. Також ми розповідали, що варто зробити з борошном перед замішуванням тіста на млинці.