Досвідчені кулінари кладуть у борщ тільки такий буряк: як обрати овоч для страви

Кулінарні підказки
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, які незвичні додатки допоможуть зварити особливо смачний борщ . Тепер поговоримо про найкласичніший інгредієнт для страви - буряк. Від того, наскільки вдало він підібраний залежить насичений смак та апетитний вигляд страви.

Як підібрати червоний буряк для борщу, розповідаємо разом із Ukr.Media . І тут головним критерієм вибору є розмір коренеплоду.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Як обрати буряк для борщу

Недосвідчені кулінари не приділяють цьому пункту достатньої уваги, і дарма. На перший погляд великий овоч може здатися ідеальним варіантом: одна штука – і страва готова. Проте краще обирати маленький буряк.

Чим же поганий великий буряк?

Великий коренеплід меншу концентрацію кольору. В результаті борщ буде не яскраво-червоним, а скоріше помаранчевим, і не таким насиченим на смак. Навіть томатна паста та оцет не допоможуть зробити його більш привабливим.

Якщо ж обрати маленькі буряки, борщ буде насиченим, з красивим червоним відтінком. Також маленькі буряки мають більш концентрований аромат і смак, що робить борщ ще більш апетитним.

Саме тому для борщу краще обирати маленький буряк. Він зробить вашу страву яскравою, ароматною. Найкраще підходить столовий буряк темно-бордового кольору.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Перед приготуванням овоч можна запекти в духовці. Це збереже його колір і додасть страві глибини смаку. Також ми розповідали, яка помилка у приготуванні млинців призводить до того, що страва стає несмачною.