Всі роблять цю помилку: чи треба насправді промивати макарони

Кулінарні підказки
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

жінка їсти макарони
24 канал / Від цього залежить смак макаронів

Кулінари досі сперечаються, треба чи ні це робити

Макарони – це справжня палочка-виручалочка для багатьох господинь. Ми розповідали, чому не варто ламати спагетті. Тепер розповідаємо про поширену помилку у приготуванні, яка псує макарони.

Багато хто робить помилку, промиваючи макарони після відварювання. Чому все ж цього не варто робити, розповіли на порталі “Главред”

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Є кілька причин, чому не варто промивати макарони

На поверхні макаронів міститься крохмаль, а він допомагає їм краще поєднуватись із соусом. Якщо ж ви промиєте макарони, більша частина соусу просто стече з них, і страва буде сухою та несмачною.

Італійці, відомі своєю любов’ю до макаронів та вмінням їх готувати, не промивають макарони. Це пов'язано з тим, що вони використовують макарони з твердих сортів пшениці, які містять мінімум крохмалю. 

Однак, є і винятки

Не все так однозначно. Існують випадки, коли промивання макаронів виправдане. Це стосується дешевшого продукту. Річ у тім, що макарони з м'яких сортів пшениці містять більше крохмалю, тому їх краще промити, щоб вони не злиплися.

Також, якщо ви не збираєтеся їсти макарони одразу, а плануєте зберігати їх в холодильнику, можна промити вироби. Це не дасть їм так сильно склеїтись.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Якісні макарони з твердих сортів пшениці не потребують промивання. Якщо ви не впевнені, чи потрібно промивати макарони, краще цього не робити. Також ми розповідали, як приготувати особливо смачне картопляне пюре.