Чому не вдаються вареники: що треба знати, щоб замісити ідеальне тісто

Кулінарні підказки
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

сирі вареники на столі
1000.menu / Так вареники вийдуть ідеальними

Секрети, які знадобляться вам на Масницю

Скоро в Україні настане Масниця, або, як її називають ще, Сиропусний тиждень. Ми розповідали, що на нього готують . Тепер ділимось порадами з приготування основної страви цього свята - апетитних вареників.

Класичний рецепт тіста для вареників складається з борошна, яєць, води та солі. Проте, навіть з однаковим рецептом тісто не завжди виходить вдалим.  На перший погляд, все просто: потрібно змішати інгредієнти і все. Однак секрет успіху полягає у деяких тонкощах. Розповідаємо про них разом із ProstoWay .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Вимішування тіста

Тісто вимішують не менше 10 хвилин, щоб отримати м'яку, еластичну масу, що не липне до рук. Після вимішування тісто слід накрити вологим рушником і залишити на 30 хвилин - для “відпочинку” та стабілізації.

Температура компонентів

Вода (молоко, кефір або сироватка) має бути не просто холодною, а крижаною. Також важливо, щоб на кухні, де ліплять вареники було прохолодно - це спростить роботу з тістом.

Важливий інгредієнт

Для еластичності тіста додайте кілька крапель рослинної олії. Якщо в рецепті більше 3 склянок борошна, можна додати столову ложку олії.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Товщина пласта, в який ви розкочуєте тісто, залежить від начинки: для сухої начинки пласт може бути тонким, а для вологої начинки, такої як ягоди, краще розкачувати тісто не менше 2,5 мм, щоб воно не порвалося. Також ми розповідали, що додати в борщ замість оцту.