Секретний інгредієнт зробить котлети нереально соковитими: хитрий кулінарний трюк

Кулінарні підказки
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

котлети в мисці
Metro.ua / Особливо соковиті котлети

Секрет - у одному простому інгредієнті, який і так є на вашій кухні

Ми розповідали, який інгредієнт псує котлети та робить їх занадто щільними. Тепер ділимось крутим лайфхаком, який допоможе приготувати страву особливо соковитою.

Щоб досягти ідеального результату, важливо правильно підібрати інгредієнти та їх співвідношення. Одним із секретів соковитих котлет є цукор, який може здатися несподіваним доповненням до м'ясної страви. Розповідаємо про це детально разом із ProstoWay.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Скільки цукру додавати?

На 1 кілограм фаршу рекомендується використовувати 1 столову ложку цукру без гірки. Це співвідношення дозволить зробити котлети м'якшими, пишнішими та збагатити їх смак, не роблячи їх солодкими.

Чому цукор робить котлети соковитими?

Цукор сприяє розщепленню м'язових волокон, роблячи фарш більш ніжним. Він карамелізується під час приготування, утворюючи рум'яну скоринку та зберігаючи соки всередині котлет. Цукор також допомагає утримувати вологу, завдяки чому котлети не стають сухими після охолодження.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Не переборщіть з цукром, адже надмірна кількість може зробити котлети солодкими. Дотримуйтесь "золотої середини", і результат вас не розчарує. Також ми ділились лайфхаком, який дозволить значно смачніше приготувати зелений борщ.