Як чайний пакетик допоможе приготувати крупу: хитрий лайфхак для гарнірів

Кулінарні підказки
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

крути в тарілках
Сегодня / Крупи будуть ще смачнішими

Каша стане набагато смачнішою

Ми розповідали, які помилки призводять до того, що смажена картопля виходить несмачною. Тепер ділимось порадою, яка може змінити ваше уявлення про приготування каш. Особливо це стосується рису, булгура, гречки і вівсяної каші.

Є один секретний інгредієнт для ваших гарнірів. Разом із порталом “Главред” розповідаємо, навіщо під час варіння каш класти в каструлю чайні пакетики. 

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Чайний секрет досвідчених кулінарів

Чайні пакетики можуть стати чудовим доповненням до ваших гарнірів. Вони набувають неповторного смаку і аромату.

Чому це працює?

Коли чайні пакетики кип'ятять, аромат чаю проникає в структуру круп, створюючи цікавий і незвичайний смаковий букет. Також це підсилює смак певних круп. Наприклад, зелений чай чудово поєднується з рисом або перловою крупою, а чорний чай добре підходить для булгура і кіноа.

Як використовувати чайні пакетики при варінні круп

Виберіть підходящий чай. Для рису, булгура, гречки і вівсяної каші рекомендується використовувати класичну чорну або зелену заварку. Для вівсянки можна також використовувати чай з різними добавками. Не забудьте зірвати етикетки з чайних пакетиків, перш ніж кидати їх у каструлю.

Додайте чайні пакетики в каструлю. Покладіть кілька чайних пакетиків (кількість залежить від вашого смаку) разом з крупою в каструлю. Після цього залийте крупу водою і варіть її до готовності, як зазвичай.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Після приготування вийміть чайні пакетики з каструлі. Спробуйте цей простий кулінарний трюк і відкрийте для себе нові грані смаку ваших улюблених гарнірів. Також ми розповідали, якими трюками користуються в ресторанах, щоб приготувати яскраво-червоний борщ .