Як готувати ідеальні яйця: що зробити, щоб не отримати зелений жовток

Кулінарні підказки
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

варені яйця
24 канал / Яйця будуть зварені ідеально

Готуємо яйця без позеленіння

Ми розповідали, який компонент треба правильно додавати у котлети , щоб не зіпсувати смак страви. Тепер ділимось секретами приготування крутих яєць. 

Жовток багатий на корисні речовини, але його легко зіпсувати під час приготування яєць. Одне з найпоширеніших проблем - позеленіння. Разом з “УНІАН” розповідаємо, чому жовток зеленіє та як цього уникнути.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Чому переварений жовток набуває зеленого кольору 

Яєчний білок містить сірководень. Під час нагрівання білки руйнуються, виділяючи сірчисті гази. Ці гази вступають в реакцію з залізом, що міститься в жовтку, внаслідок чого він набуває зеленувато-сірого відтінку.

Як уникнути позеленіння?

Готуйте яйця на пару. Це найкращий спосіб зберегти корисні речовини та запобігти позеленінню. Для цього візьміть пароварку або каструлю з друшляком.

Покладіть яйця в пароварку або друшляк. Якщо використовуєте каструлю, закрийте її кришкою після закипання води. Готуйте яйця на пару 12 хвилин. Перекладіть яйця в крижану воду.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Не переварюйте яйця. Охолоджуйте яйця одразу після приготування. Експериментуйте з різними способами приготування, щоб знайти свій улюблений. Також ми розповідали, як цукор допоможе вам покращити смак страв.