Паска довго не зачерствіє завдяки шматку картоплі: крутий великодній трюк

Кулінарні підказки
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

смачна паска
24 канал / Паска довго буде свіжою

Цікавий лайфхак для зберігання

Великдень – це свято, яке неможливо уявити без ароматної та пишної паски . Її печуть багато, щоб частувати себе, рідних та близьких протягом усього святкового тижня. 

Тому, природно, виникає питання: як зберегти паску свіжою протягом тривалого часу. Разом з “ТСН” ділимось кількома порадами, які допоможуть вам зберегти паску свіжою.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Загорніть паску в папір або серветку

Після того, як паска охолоне, загорніть її в білий пергаментний папір або чисту бавовняну серветку. Це дозволить їй "дихати" і водночас захистить від висихання.

Використовуйте поліетиленовий пакет або спеціальний контейнер

Зберігайте паску в поліетиленовому пакеті або спеціальному контейнері для зберігання хліба. Це допоможе зберегти вологу та свіжість паски протягом декількох днів.

Додайте яблуко чи картоплю

В ємність з паскою покладіть шматок яблука або картоплі, або насипте трохи кам'яної солі. Ці продукти вбирають зайву вологу, що запобігає утворенню цвілі та псування паски.

Заморозьте паску

Якщо ви не плануєте з'їсти всю паску протягом декількох днів, її можна заморозити. Для цього загорніть кожен шматок паски в харчову плівку або фольгу, щільно закривши. Заморожену паску можна зберігати до 2-3 місяців.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Ці лайфхаки допоможуть вам довго насолоджуватися смачною паскою. Також ми розповідали, як приготувати оригінальну італійську паску “Коломбо” .