Всього 2 ложки рису - і отримаєте оригінальні крашанки на Великдень: докладна інструкція

Кулінарні підказки
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

крашанки з рисом
zatyshok.net.ua / Дуже красиві крашанки

Як отримати красиві крашанки

Ми розповідали, як зробити крашанки на Великдень за допомогою лушпиння . Тепер ділимось лайфхаком, який допоможе вам з мінімальними витратами пофарбувати красиві яйця.

Цей метод з використанням крупи та харчових барвників дозволяє отримати незвичайні яйця в цяточку, які стануть справжньою окрасою святкового столу. Розповідаємо про нього разом із “Затишком” .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Що вам знадобиться:

  • 15 яєць

  • різні харчові барвники

  • Крупа (рис, гречка, кус-кус, горох, пшоно тощо)

  • рукавички (за бажанням)

  • серветки

  • олія (трохи)

Покрокова інструкція:

  1. Покладіть яйця в каструлю, залийте холодною водою і доведіть до кипіння. Варіть яйця протягом 10 хвилин. Потім зніміть з вогню, дайте їм трохи охолонути.

  2. У різні стаканчики насипте по 2 столові ложки крупи. До кожного стаканчика додайте декілька крапель харчового барвника. Ви можете використовувати один і той же колір для всіх стаканчиків або комбінувати різні кольори, щоб отримати цікаві ефекти.

  3. Одне яйце обережно опустіть у стаканчик з крупою. Легенько перемішайте, щоб крупа рівномірно розподілилася по всій поверхні яйця. Важливо робити це акуратно, щоб не пошкодити шкаралупу.

  4. Витягніть яйце з крупи. Повторіть процес з іншими яйцями, використовуючи різні кольори та крупи.

  5. Викладіть пофарбовані яйця на серветку і дайте їм трохи підсохнути. Для блиску протріть яйця серветкою, змоченою в олії.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також можна експериментувати з різними видами круп, щоб отримати різні візерунки. Ще ми розповідали, як пофарбувати яйця зеленкою.