Простий лайфхак, з яким тісто на Великдень підніметься втричі швидше: секрети дріжджового тіста

Кулінарні підказки
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

тісто на паски
gazdynja / Секрети вдалого тіста

Секрети ідеального тіста на паску і не тільки

Спекти смачну паску - бажання кожного кулінара, що береться за цю роботу. Однак з тістом на паски не завжди все так просто. 

Іноді воно буває примхливим, але досвідчені кулінари знають свої секрети. Разом із ProstoWay ділимося корисними порадами, які допоможуть вам чарувати на кухні.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

М'яке і повітряне дріжджове тісто

Секрет простий: додайте до тіста трохи вареної картоплі, натертої на дрібній тертці. Цей "чарівний" інгредієнт зробить ваше тісто неймовірно м'яким і повітряним.

Швидкий підйом тіста

Хочете, щоб тісто підійшло швидше? Встроміть у нього кілька макаронів трубчастої форми! Цей незвичайний трюк прискорить процес і ви зможете насолодитися свіжою випічкою ще швидше.

Використовуйте лише просіяне борошно, свіжі дріжджі та інші якісні продукти.  Дотримуйтесь температурного режиму під час приготування тіста. Оптимальна температура для роботи з дріжджовим тістом - 20-25°C. Місіть тісто руками протягом 10-15 хвилин, щоб воно стало еластичним і гладким. Стежте, щоб у місці, де тісто стоїть, не було протягів.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Здивуйте своїх близьких ідеальним тістом і неймовірною випічкою. Також ми розповідали, коли можна пекти паски на Великдень.