Так просто ще не було: красиві крашанки, що переливаються різними кольорами, без спеціальних барвників

Кулінарні підказки
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

крашанки
dnepr.info / Красиві і прості крашанки

Простий ы вдалий лайфхак

Ми розповідали, як пофарбувати яйця каркаде. Є чимало способів зробити різноколірні та барвисті крашанки. Розповідаємо про один із них.

Разом із порталом SHUBA розповідаємо про чудовий спосіб фарбування яєць на Великдень, який дозволить вам створювати цікаві візерунки без спеціальних барвників. Для цього вам знадобиться лише кілька простих речей.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Що вам знадобиться:

  • Яйця з білою шкаралупою

  • Яблучний оцет -150 мл

  • Паперові рушники

  • Різнокольорові маркери або фломастери (вибирайте яскраві та темні кольори)

Інструкція:

  1. Покладіть яйця в каструлю, залийте холодною водою і доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь до середнього і варіть 10 хвилин. Потім перекладіть яйця у холодну воду, щоб вони охололи. Дістаньте з води та витріть насухо.

  2. Візьміть 5 аркушів паперових рушників і розмалюйте їх маркерами в довільному порядку. Ви можете використовувати смужки, крапки, зигзаги, інші геометричні фігури або навіть створювати цілі малюнки.

  3. Загорніть кожне яйце в розмальований аркуш паперу і зафіксуйте його гумкою або ниткою. Налийте яблучний оцет у склянку і по черзі занурюйте в нього яйця, загорнуті в папір.

  4. Покладіть яйця на тарілку і залиште їх обсихати на декілька годин. Коли яйця повністю висохнуть, розгорніть їх і насолоджуйтесь яскравими та оригінальними візерунками.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Цей метод фарбування яєць дає багато простору для творчості. Експериментуйте з різними візерунками та кольорами, щоб створити справжні шедеври. Також ми розповідали, як довго можуть зберігатися варені яйця.