Як приготувати штучну кров на Геловін з двох інгредієнтів: хитрий трюк для вашого макіяжу та закусок (РЕЦЕПТ)

Рецепти
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми ділились рецептом чудового Геловінського коктейлю “Дайкірі Адамсів” . Для цього та інших напоїв, закусок, і навіть для макіяжу пригодиться штучна кров. Вона буває суто для гриму та їстівна, і її часом можна знайти в спеціалізованих магазинах.

Втім, це явно не товар широкого вжитку, та і ціни на неї кусаються. Пропонуємо приготувати її вдома.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Для цього елементу декорації знадобиться всього два прості інгредієнти: густа основа відповідної консистенції та червоний харчовий барвник. За основу чудово правитиме готовий безбарвний сироп або рідкий мед. Барвник може бути як рідким, так і порошковим - але простежте, щоб він був водорозчинним. Річ у тім, що харчові барвники бувають жиророзчинними і водорозчинними.

Жиророзчинні барвники розчиняються у жирних основах. Наприклад, ними забарвлюють тісто на основі масла, вершкові креми, олію тощо. Водні основи, на кшталт сиропу, меду (як у нашому випадку) чи напоїв підфарбовуються водорозчинними компонентами.

Окрім використання в макіяжі, фейкову кров можна використовувати для декорування закусок та напоїв. Прикладом такого декорування поділились в інстаграм-акаунті rachelparker_blog.

Просто налийте у мисочку невелику кількість меду і, поступово розмішуючи, додавайте червоний барвник, поки колір вас не задовольнить. Якщо хочете додати реалістичності, придбайте ще синій харчовий барвник. Для цього змішайте мед з червоним, і потім дуже маленькими частинками додавайте синій, щоразу розмішуючи. Синього знадобиться зовсім трохи.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Декор за цим рецептом є їстівним та абсолютно безпечним. Ним можна прикрасити і “негеловінські” закуски, такі як ніжний десерт на основі шампанського.