Потішити себе смачненьким: поради з приготування суші (РЕЦЕПТ)

Рецепти
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми ділились рецептом смачного та пікантного китайського салату . Тепер розповідаємо, як можна вдома приготувати суші. Іноді може здатися, що це під силу лише професіоналам, однак, якщо робити все правильно, приготувати суші вдома - не таке і складне завдання.

Як це зробити, розповіли на kardamon.one . Запасіться необхідними інгредієнтами і не впадайте у відчай, якщо щось не виходить.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Інгредієнти:

  • Рис для суші - 430 г

  • Листи норі - 5 шт.

  • Рисовий оцет - 130 мл

  • Цукор - 58 г

  • Сіль - 1 ч. л.

  • Вода - 600 мл

Спосіб приготування:

  1. Промийте рис холодною водою 7 разів. Залийте рис водою (3 см над рисом) на 30 хвилин. Знову промийте.

  2. Додайте воду (600 мл) і доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь, накрийте кришкою і варіть 20 хвилин. Вимкніть вогонь і залиште рис під кришкою на 15 хвилин.

  3. Для заправки змішайте оцет, цукор і сіль до розчинення. Додайте заправку в гарячий рис і перемішайте дерев'яною лопаткою.

  4. Розріжте листи норі навпіл. Змочіть руки підкисленою водою і візьміть жменю рису.

  5. Рівномірно розподіліть рис на матовій стороні листа норі, залишаючи 1,5 см з одного боку. Переверніть лист норі за допомогою килимка. Додайте начинку (васабі, огірок, лосось) в центр.

  6. Загорніть рол за допомогою килимка, надаючи йому квадратну, круглу або трикутну форму. Нарізають роли дуже гострим ножем. Змочіть його підкисленою водою і наріжте рол на 6-8 частин.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Суші їдять одразу після приготування. Також ми ділились рецептом дуже смачної гострої картопельки .