Найкрасивіший салат “Ромашкове поле”: всі гості спитають рецепт цього шедевру (РЕЦЕПТ)

Рецепти
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

салат Ромашкове поле
Фото з відкритих джерел / Особливо ефектний салатик

Закуска особливо смачна і має розкішний вигляд

Ми розповідали, як готувати смачний “Київський” салат . Якщо ж шукаєте щось і смачне, і ефектне на свято - зверніть увагу на наступну закуску “Ромашкове поле”.

З цим салатом треба трохи повозитись, однак його смак і вигляд того точно варті. Рецептом поділились на порталі “Господинька” .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Інгредієнти:

  • Листя салату - 20 г

  • Горбуша консервована - 200 г

  • Морква - 1 шт

  • Цибуля ріпчаста - 1 шт

  • Огірок - 1 шт

  • Яйце куряче - 2 шт

  • Майонез - 50-80 г

  • Сіль, чорний мелений перець

Спосіб приготування:

  1. Споліскуємо листя салату, викладаємо на тканий рушник, щоб вони просохли. Рвемо салат руками на великі шматки, викладаємо на плоску тарілку.

  2. Відварюємо рис до готовності у підсоленій воді. Підбираємо довгозернистий сорт рису, можна пропарений. Не переварюємо крупу, рисинки повинні бути цілими, не злиплися.

  3. Після варіння промиваємо рис холодною водою. Викладаємо рис на листя салату. Покриваємо його майонезом.

  4. Відокремлюємо горбушу від олії, виделкою кришимо на дрібні шматочки. Викладаємо зверху на рис, також змащуємо майонезом.

  5. Знімаємо лушпиння з цибулі, нарізаємо кубиками середнього розміру, присипаємо горбушу. Натираємо моркву на великій тертці або нарізаємо смужками. Обсмажуємо її в маслі до м'якого стану, не засмажуємо сильно. 

  6. Після пасерування остуджуємо моркву, викладаємо наступним шаром, зверху наносимо майонез. Нарізаємо свіжий огірок кубиками. Зчищаємо шкірку, щоб огірок був ніжнішим. Викладаємо нарізку огірка на моркву.

  7. Покриваємо всі компоненти майонезом, розмазуємо ложкою, отримуючи рівну півсферу. Відварюємо яйця круто, остуджуємо і очищаємо. Нарізаємо білки тонкими смужками, подрібнюємо жовтки на тертці. Зі смужок білків робимо пелюстки, з жовтків серединку ромашок.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

На завершення прикрашаємо салат свіжою зеленню та подаємо на стіл. Виходить дуже красива і смачна закуска. Також ми ділились рецептом смачного крабового салату .