В мене нема материнського інстинкту: розбираємося, чи це окей

Діти
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Відсутність материнського інстинкту — це не обов'язково те саме, що небажання мати дитину. І це зовсім не означає, що з жінкою щось не так.

Відсутність материнського інстинкту: з вами все так

Доктор Дон Майкл виданню Bustle, що у багатьох жінок материнський інстинкт проявляється після народження дитини, коли гормони набувають чинності. Отже, деякі жінки відчувають материнський інстинкт ще до того, як заводять дітей, а інші ні. І це цілком нормально. Видання також назвало кілька ознак, які свідчать про відсутність материнського інстинкту.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Ви не вважаєте дітей милими

Деяких людей просто не тягне до дітей і це нормально. Якщо ви дратуєтесь від дитячого крику чи плачу, не хочете взяти чужих дітей на руки, не сидите поруч із дітьми в ресторанах, не стоїте в чергах з дітьми або нечасто відвідуєте місця, де багато дітей, то, ймовірно, материнського інстинкту у вас поки що ні.

Ви хочете дітей, щоб вирішити проблеми (це так не працює)

Можливо, ви думаєте про вагітність тільки тому, що боїтеся, що пропустите правильний час або ж думаєте, що це зробить вашого партнера щасливим (або покращить стосунки. Це неправильні причини спробувати завести дитину. Йдеться не про бажання стати матір'ю, а про використання дітей для вирішення проблеми, і це майже напевно не спрацює.

Ви не уявляєте себе без кар'єри

Для деяких людей робота була і завжди буде у центрі уваги. І це абсолютно законний вибір, тому не варто випробовувати провину за це. Але якщо ви не можете уявити себе в декреті, це може бути сигналом того, що у вас поки що немає материнського інстинкту.

Ви знаєте, що діти не для вас

Мати дітей або не мати дітей – це глибоко особистий вибір, тому, зрештою, все залежить від жінки. Навіть якщо ви любите дітей, наприклад, побудували гарний будинок у передмісті і не маєте жодних зобов'язань по роботі, ви все одно можете знати, що не бажаєте дітей. Це абсолютно нормально. Тому що життя може бути повноцінним і без дітей.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Так, не всі мають материнський інстинкт, і ніколи не слід почуватися винним через це.

Раніше ми розповідали про те, чи нормально ходити з дитиною на гурток . Своєю думкою на цю тему поділився Дмитро Карпачов.