Дякую, наступний! Коли погоджуватися на друге побачення, а коли — прощатися "з порогу"

Ми та чоловіки
Тамара Черкасова

Тамара Черкасова

Журналістка

В ідеальному світі люди йдуть на перше побачення і відразу розуміють, чи варто продовжувати спілкування. Але насправді ми дуже часто залишаємось у нерішучості і роздумуємо — чи йти на другу зустріч, чи прощатися. Насправді існують червоні прапорці, на які важливо звернути увагу перед тим, як зважитися на друге побачення. Про них ми розповімо сьогодні.

Як зрозуміти, чи варто йти на друге побачення: думка психолога

Чи варто надавати хлопцеві шанс на друге побачення? Клінічний психолог Сабріна Романоф у своїй колонці для verywellmind.com розповіла, як зрозуміти, чи варто йти на друге побачення.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Важливо пам'ятати, що треба перестати чекати великої іскри й не надавати надто великого значення враженням від першого побачення. Або простіше: навіть якщо ви не відчуваєте божевільної іскри при першій зустрічі з цією людиною, але вам сподобалася розмова і компанія, ймовірно, варто влаштувати друге побачення,

— каже Сабріна.

Романоф пояснює, що, хоча в міцних стосунках є хімія та метелики, "іскра" не повинна бути єдиним орієнтиром, коли справа доходить до побачень. Психолог перерахувала три причини, через які варто дати людині (і вашим можливим стосункам) шанс.

Перше враження означає набагато менше, ніж ви вважаєте

Успішні побачення — це така ж навичка, як і проходження співбесіди. Багато людей легко проходять співбесіди, але не залишають такого ж приємного враження в роботі. Також можна й опанувати мистецтво першого побачення, але для того, щоб підкріпити чарівність і слова діями потрібен час.

Знайте, що вам потрібно

Згадайте свої минулі стосунки та перші побачення, які пройшли добре. Які деталі виявились найважливішими? У кожної людини є свій набір цінностей у стосунках та "стоп-слів". Деякі з цих речей можуть виявитися на першому побаченні.

Наприклад, якщо на першому побаченні хлопець про те, як розірвав останні стосунки, бо його колишня хотіла дітей, а він ні... а ви напевно хочете дітей... це може бути ознакою того, що стосунки не варто підтримувати, навіть якщо здається, що в іншому ви сумісні,

— пояснює Романоф.

Пам'ятайте, що для встановлення цього зв'язку потрібен час

Ми звикли думати, що відчути іскру кохання можна протягом першої години або після зустрічі з кимось, але часто дуже помилково. На побаченні і хлопець, і дівчина намагаються справити гарне враження та показати себе з найкращого боку. Але все ще залишається багато місця для незручності, тому краще не засуджувати.

Але є й ознаки, які вказують на те, що стосунки краще не продовжувати.

Дякую, наступний! Коли погоджуватися на друге побачення, а коли — прощатися "з порогу" - фото №1

Фальсифікація майбутнього

Фальсифікація майбутнього — це тактика маніпуляції, яка зазвичай використовується для створення хибного почуття зв'язку та близькості. Якщо людина робить заяви в дусі "ми поїдемо туди разом" або "ти полюбиш мою сестру, коли зустрінеш її" на ранньому етапі процесу знайомства, вона намагається створити ілюзію безпеки та майбутніх відносин.

Він не поважає ваших кордонів

Це можуть бути дуже тонкі ходи, за допомогою яких він ігнорує ваші уподобання або розставляє пріоритети за ваш рахунок. Наприклад, ви кажете, що вранці вам потрібно рано вставати, тому варто розійтися раніше і він радить вам залишатися поза домом довше. Або гірше, хлопець ініціює фізичний контакт, попри заяву про те, що вам некомфортно.

Він багато говорить про себе і не проявляє до вас цікавості у відповідь

На першому побаченні має бути взаємне саморозкриття та інтерес один до одного. Іншими словами, ви напевно не повинні відчувати себе терапевтом або застрягти у фіксованій ролі слухача.

Він грубий з офіціантами

Те, як ваш хлопець поводиться з персоналом ресторану, може відображати аспекти його особистості та системи цінностей. Наприклад, якщо він нечемний, це може бути ознакою ситуативної системи цінностей, тобто його характер змінюється залежно від цінності, яку вони бачать у тих, з ким взаємодіють.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Він докладно розповідає про свою колишню

Зазвичай це показує, що стосунки для людини все ще живі і, можливо, він почав знову ходити на побачення зарано. Крім того, важливим є те, як вони говорять про своїх колишніх. Надмірно негативні та критичні відгуки є тривожним сигналом.

Раніше ми розповідали, як соціальні мережі впливають на стосунки . Вони можуть внести в пару як позитивні, так і негативні переживання.