Коханий, у нас дві смужки! Як сказати чоловікові про вагітність

Ми та чоловіки
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

тест на вагітність на рожевий фон фото
Фото: Unsplash

Ця розмова може мати кілька сценаріїв — залежно від того, чи ви планували малюка

Вагітність, запланована чи ні, у будь-якому випадку є великою новиною. Якщо ви не знаєте, як повідомити чоловіка про вагітність, ми знайшли відповідь на це запитання.

Як повідомити чоловіка про вагітність: практичні поради від експертів

Погодьтеся, завдання не таке вже й просте, як здається. Тому видання mindbodygreen.com звернулося до психотерапевтів та інших експертів за порадою. Діяти потрібно в залежності від ситуації, адже відповідь на питання "Як повідомити чоловіка про вагітність" трохи відрізняється від того, що варто зробити, якщо батьком дитини є хлопець чи випадковий партнер.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Як повідомити чоловіка про заплановану вагітність

Спочатку потрібно обміркувати ситуацію самостійно. Навіть якщо ви і ваш партнер планували завагітніти, момент, коли ви побачите позитивний результат тесту, все одно буде важливим.

Також важливо враховувати час та обстановку. Новини про вагітність краще повідомляти особисто, а не в листуванні.

Не чекайте на певну реакцію, щоб не розчаруватися в реакції партнера. Чоловік може бути шокований чи мовчати, не знаючи, що сказати. Але це не означає, що він не переймається. Просто деяким людям потрібно більше часу, щоби усвідомити цей важливий момент.

Як повідомити хлопця чи чоловіка про незаплановану вагітність

Якщо вагітність незапланована, спочатку непогано самостійно усвідомити це, а вже потім повідомляти новину батькові. Тут є про що подумати. Ви любите людину, від якої ви завагітніли? Ви хочете мати дитину чи думаєте про аборт? Якщо ви хочете народити дитину і стати матір'ю, чи бажаєте ви, щоб батько брав участь у житті дитини? Чи залишитеся ви разом чи виберете спільне виховання? Все це слід враховувати.

Після відповіді на ці питання потрібно підійти до новини делікатно та знайти відповідний час. Оголошення про незаплановану вагітність сильно відрізнятиметься від новини про заплановану, тому дуже важливо ретельно підійти до того, як і де повідомляти цю новину.

Залежно від того, ким є біологічний батько, очікується негативна реакція. У цьому випадку краще емоційно підготуватися до такого сценарію.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

І найголовніше — ця розмова має бути максимально ясною і прямою.

Раніше ми писали про те, як відверто сказати людині , що у вас зникли почуття або зізнатися в тому, що їх ніколи не було. Ці поради допоможуть тактовно відмовити шанувальнику.