Проблеми, які важко помітити: неочевидні ознаки, що вказують на неповагу у стосунках

Ми та чоловіки
680
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Сумна дівчина на сходах фото
Фото: unsplash.com

Розповідаємо, як зрозуміти, що тебе не поважають у стосунках

Повага потрібна у всіх відносинах: романтичних, платонічних чи сімейних. Без неї кохання навряд чи триватиме довше, ніж фаза медового місяця, і може призвести до неприємного розставання чи токсичних стосунків.

Ознаки того, що тебе не поважають у стосунках

Розпізнати ознаки неповаги у стосунках можна, головне, знати, на що звертати увагу, пише marriage.com . Видання поділилося неочевидними ознаками відсутності поваги у парі. Ось вони:

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нехтування вільним часом партнера

Ні, звичайно, хлопець чи чоловік не повинен приділяти тобі весь свій час. Але й проводити кожну вільну хвилинку з друзями, а не з тобою — це також не дуже здорова та поважна позиція. Йдеться про пошук правильного балансу між часом, проведеним один з одним, та часом, витраченим на інші інтереси.

Запізнення

Запізнення — це ознака неповаги у відносинах, про яку багато хто з нас навіть не підозрює. Неявка вчасно на важливий захід може означати, що те, що важливо для тебе, не потрібне партнеру. Але важливо тверезо оцінити причини запізнення, перш ніж робити висновки про відносини.

Жодної турботи про твою безпеку

У тебе колись був момент, коли ти не відчувала себе в безпеці поряд із партнером? Це може бути однією з ключових ознак неповаги у стосунках. Наприклад, якщо ти відчуваєш, що хлопець водить машину надто швидко і не реагує на прохання зменшити швидкість, то він ставить під загрозу вашу безпеку. А це ознака того, що він не поважає, не лише твої почуття, а й твою безпеку.

Неповагу до конфіденційності

У стосунках важливо бути відкритою та чесною зі своїм партнером. Але це не означає, що він повинен знати, що ти робиш, відчуваєш чи думаєш кожну секунду дня. Навіть якщо ви дуже близька пара, кожен з вас є окремою особою і має право на недоторканність приватного життя.

Порушення обіцянок

Невиконання своїх обіцянок — це форма неповаги, яка говорить про те, що для партнера стосунки не варті того, щоб робити все можливе і брати на себе зобов'язання.

Знецінення ідей та думок

Нікому не подобається, коли його ідею відкидають чи висміюють, особливо коли людина, яка знецінює твою думку, — твоя друга половинка. Коли ми висловлюємо свою думку, ми відкриваємось світові. Ось чому так боляче, коли ідеї висміюють, змушуючи нас замикатися у собі.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Він приймає рішення без тебе

Одним із важливих прикладів неповаги у відносинах є те, що партнер не звертається за порадою, коли справа доходить до значних рішень у його житті та ваших відносинах.

Раніше ми розповідали, що таке кармічні відносини і чому вони часто бувають нездоровими. І, звичайно, ділилися порадами, які допоможуть розірвати кармічні стосунки.