Як жити після зради: 7 кроків, які допоможуть прийти до тями

Ми та чоловіки
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Сумна дивчіна фото
Фото: unsplash.com

Прийти до тями після зради буває складно і відчувати спектр негативних емоцій у такій ситуації — цілком нормально

Час лікує. Але ще краще лікують активні дії, якщо справа стосується зради. Про те, як пережити зраду, читайте в матеріалі Хочу!

Чи є життя після зради: 7 кроків, які допоможуть прийти до тями

Експерти зі стосунків сходяться на думці, що з часом і терпінням дійсно можна зцілити розбите після зради серце, пише wellandgood.com . Для початку потрібно впоратися з початковим шоком, а вже потім переходити до кроків, які допоможуть впоратися з болем зради.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Розберіться зі своїми емоціями

Перше бажання людини, яка дізналася про зраду, — накинутися на партнера. Але це лише підживить токсичну динаміку стосунків. Для початку варто відійти вбік та розібратися зі своїми емоціями та почуттями. І не приймати імпульсивних рішень.

Зверніться за підтримкою

Зрада - це особливо самотній та ізолюючий досвід. І навіть якщо розповідати про те, що трапилося нікому не хочеться, відверта розмова з близькою людиною — другом або родичем — може допомогти.

Крім того, можна звернутися за допомогою до психотерапевта, який вислухає та допоможе розібратися в емоціях.

Запитайте себе, чи варті стосунки того, щоб за них боротися

Невірність не обов'язково пов'язана з тим, що людину більше не любить партнер, а необачність не обов'язково вказує на токсичні стосунки.

З іншого боку, невірність може стати каталізатором, який допоможе побачити, що ви та ваш партнер не підходите один одному. Знову ж таки, терапевт може допомогти самостійно зорієнтуватися в цьому процесі.

Поговоріть із партнером

Ігнорування може бути дуже спокусливою тактикою, але спілкування життєво важливе для лікування після зради, особливо якщо ви хочете пробачити партнера. Пояснення зрадником особливостей своєї зради може допомогти жертві усвідомити те, що сталося, і прийняти обґрунтоване рішення про те, як для неї виглядає зцілення після зради. Розмова з партнером може допомогти вирішити, чи слід залишитися чи піти.

Оцініть стосунки, щоб побачити, що не працює

Відразу обмовимося — ви не винні, якщо хтось вам зрадив. Якщо партнер намагається звинуватити вас, говорячи, що ви підштовхнули його до невірності, він просто маніпулює. Проте об'єктивне вивчення своєї ролі у відносинах може допомогти зціленню і є важливим першим кроком, якщо ви хочете зберегти відносини.

Робіть речі, які нагадають про вашу унікальність

Це особливо важливий крок, якщо ви применшували значення своїх інтересів у стосунках. Якщо ви завжди ходили дивитися футбол з партнером, жертвуючи уроками малювання, значить настав час діставати акварель і повернути собі це захоплення.

Візьміть на себе зобов'язання почати все спочатку і зцілитися після зради

Дайте собі деякий час, щоб оцінити, як ви почуваєтеся, і зробити вибір: залишитися або піти. Можливо, ви навіть захочете встановити для себе конкретні терміни, ухвалити рішення. Після цього дійте.

Рухатися вперед самостійно — це означає встановити тверді кордони з колишнім і дивитися тільки в майбутнє. Залишитися зі своїм партнером означає розпочати відносини з нової точки із загальним бажанням відновити довіру після зради.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Важливо пам'ятати, що рішення залишатися зі своїм партнером чи ні — це рішення, яке дійсно потрібно прийняти самостійно. Але в будь-якому випадку рух уперед необхідний, навіть якщо ви зараз почуваєтеся застряглим.

Раніше ми розбиралися в тому, що можна вважати зрадою . І нарахували п'ять видів невірності у стосунках.