Як поводиться чоловік після розставання? 7 речей, про які варто знати

Ми та чоловіки
542
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Хлопець в окулярах зі стаканом фото
Фото: unsplash.com

Кожен розрив - це жахливий (але неминучий) досвід

Ми часто думаємо, що хлопці не відчувають себе погано при розставанні, тому що вони не виявляють сильних емоцій з цього приводу. Але чоловіки і жінки мають дуже різні способи вираження своїх почуттів і цілком можливо. Тож як саме поводяться хлопці після розставання?

Поведінка хлопців після розставання: що відбувається

Колумніст Лачлан Браун в своїй колонці для hackspirit.com розповів про те, що відчувають хлопці після розставання і що з цим треба робити. Браун перерахував список речей, які роблять хлопці після розриву. Ось вони:

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Самоізоляція

Коли чоловіки переживають розрив стосунків, вони можуть самоізолюватися, як ведмеді під час сплячки. Тільки от замість того, щоб заритися в барліг, хлопці йдуть і запасаються нездоровою їжею, відеоіграми та фільмами, поки з'ясовують, як впоратися з розбитим серцем.

Розставання часто призводить до депресії та занепаду сил, тому не дивуйтеся, якщо вони багато сплять. Адже тактика сплячки - це захисний механізм від болю.

Саморуйнівна поведінка

Деякі чоловіки намагаються триматися жорстко, тому не дозволяють собі належним чином оплакувати втрату. Вони бояться, що їх засудять за надмірну плаксивість чи дівочість. Без виходу для цих емоцій нерідко після розриву стосунків з'являються саморуйнівні тенденції.

Психологія такої поведінки полягає в тому, що чоловіки думають, що саморуйнування - це спосіб помститися партнеру. Він ніби хоче показати своїй колишній, як вона зруйнувала його життя.

Спроби зійтися з колишніми

Чи сумують чоловіки за своїми колишніми після розставання? Звичайно, сумують. Вони ж люди, врешті-решт. Однак деякі чоловіки мають звичку дзвонити своїм колишнім партнерам через деякий час після розриву і питати, чи можуть вони знову зійтися. Вони можуть навіть вдаватися до широких жестів або переконувати друзів колишньої, що варто почати стосунки з чистого аркуша.

Пошук нових стосунків

Іноді, коли хлопець переживає розрив, він стає чимось на кшталт плейбоя. Він переходить від однієї випадкової інтрижки до іншої і вступає в низку короткотривалих стосунків.

Якими б швидкоплинними і порожніми не були ці стосунки, вони слугують підтвердженням його самооцінки. Низка успішних перемог після розриву показує чоловікові, що він достатньо хороший; що він все ще привабливий для жінок, або що проблема було в колишній.

Для чоловіків це також спосіб зберегти обличчя. Стрибок в інші стосунки "доводить", що він не відчув болю і що розрив не був такою вже й великою проблемою.

Звинувачення

Чоловіки схильні до однієї з двох негативних реакцій: звинувачувати себе у розриві або звинувачувати свою колишню.

Перше, самозвинувачення, зустрічається рідше. Чоловік згадує свої помилки у стосунках і страждає від цього. Набагато більш поширеною реакцією є протилежна. Хлопці перекладають провину на своїх колишніх і звинувачують їх у тому, що саме вони стали справжньою причиною розриву стосунків.

Звинувачення - це спосіб взяти ситуацію під хибний контроль. Це цикл негативу, який може стати шаблоном для майбутніх стосунків, тому що він не зовсім засвоїв урок про те що стосунки - це вулиця з двостороннім рухом.

Самовдосконалення

Деякі хлопці сприймають свій новий старт як шанс виправити старі недоліки. Це можуть бути активні тренування або досягнення кар'єрних цілей.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Блокування в соцмережах

Блокування колишньої партнерки в соціальних мережах не робиться зі злості; більшість чоловіків роблять це тому, що не хочуть мати справу з негативними емоціями. Відмова від соціальних мереж - це радше тактика самозбереження, спрямована на боротьбу з невпевненими почуттями і поганими думками.

Раніше ми писали про те, як жити після зради . Подолати цей етап допоможуть 7 кроків.