На тонких вібраціях: як та навіщо розвивати жіночність

Ми та чоловіки
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

дві подруги фото
Фото: unsplash.com

Як стати більш жіночною і чи потрібно це взагалі?

Жіночність означає багато різних речей для багатьох різних людей. Традиційні (і застарілі) гендерні ролі підкреслюють "дівочі" риси та залежність від чоловіків. Однак відкриття своєї "жіночої сторони" — це скоріше пошук натхнення всередині себе та насолода більш тісним зв'язком зі своєю невід'ємною, неймовірною жіночою стороною.

Що таке жіночність та як її розвивати: практичні поради

Як почати поводитися більш жіночно? Відповідь на це питання дали експерти wikihow.com . На їх думку, для цього слід виконати шість кроків.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Крок 1: Проводьте час з жінками

Проводячи час з жінками і людьми, яких ви вважаєте жіночними, можна отримати доступ до власної жіночності. 

Крок 2: Впевненість у своїй чарівності та здібностях

Незалежно від того, яким є ваше визначення жіночності, ви жіночна. Ви маєте унікальну, неймовірну особистість, яку ніколи не варто боятися приховувати. Бути більш жіночною не означає навчитися грати певну роль або відповідати певному амплуа. Це означає бути щасливою від того, ким ви є, і підкреслювати ті якості, які вам подобаються.

Нагадайте собі, що ніхто не має монополії на жіночність — ви вирішуєте, що для вас це означає.

Жіночність — це свобода бути собою, любити своє тіло і життя та любити інших.

Крок 3: Будьте співчутливими

Так само, як ви не повинні очікувати, що інші люди будуть судити вас за вашу жіночність, ви не повинні судити інших. Історично жіночність укорінена в ідеях співчуття, мудрості та турботи. Ось чому деякі люди вважають жіночу поведінку слабкою чи вразливою, адже типово жіноча поведінка не ґрунтується на егоїзмі. Проте здатність до гнучкості та прояву турботи важлива для всіх у суспільстві.

Крок 4: Думайте про інших людей, а не тільки про себе

Емоційна емпатія — це один із ключів до жіночності, який можуть прийняти всі люди, як чоловіки, так і жінки. Емпатія проявляється тоді, коли ви намагаєтеся поставити себе на місце іншої людини, щоб зрозуміти, що вона відчуває. 

Крок 5: Будьте сприйнятливі до світу, як до хорошого, так і до поганого

Визнання того, що ви не можете змінити все, не означає "опустити руки". Це означає знайти речі, які ви можете змінити, і зосередитися на них.

Крок 6: Визнайте, жіночність та успіх не пов'язані

Бути жіночною не означає, що ви не можете бути розумною, сильною чи наполегливою. Пишатися своєю зовнішністю не означає бути непридатним для роботи чи кар'єри. Наявність "дівочих" уподобань, наприклад, любов до рожевого кольору, не означає, що вас не можна сприймати серйозно. Ніколи не відмовляйтеся від своїх мрій, цілей чи проектів через те, що вони не відповідають чиїмось уявленням про жіночність.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми ділилися списком вчинків , які розчулять хлопця. Пам'ятайте, що мати почуття та виражати їх варто не залежно від статі.