Чоловік - домогосподарка: чому трапляється така зміна ролей

Сімейне життя
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Все частіше, у сучасному світі, ми можемо спостерігати картину, коли жінка займається забезпеченням сім'ї, а чоловік перебирає на себе роль оберігача домашнього вогнища. Така модель сімейних стосунків раніше була справжньою екзотикою. Зараз подружжя самостійно вирішує , що у кожного виходить краще.

Чоловік, який готує їсти, прибирає і виховує дітей може отримувати від цього задоволення, але активно буде приховувати це серед друзів і знайомих. Чому трапляються такі ситуації і як уникнути негативу у стосунках між партнерами всередині сім'ї, розповідає loveis .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Які основні причини для зміни ролей?

1. Тимчасові обставини

У кожній родині можуть виникнути несподівані життєві ситуації. Втрата, або пошук нової роботи, написання диплома чи проблеми зі здоров'ям, які потребують відновлення, вимагають від чоловіка тимчасово спробувати себе у ролі домогосподарки. Коли чоловік добровільно погоджується полегшити жінці побут і не рахує це проявом неповаги до його чоловічого его - це викликає лише повагу і вдячність.

Чоловік - домогосподарка: чому трапляється така зміна ролей - фото №1

2. Коли це відбувається за покликом душі

Дуже рідко, але трапляється так, що чоловік отримує задоволення від домашніх справ і виховання дітей. Іноді вони соромляться це проявити, адже суспільство нав'язало думку, що такі речі повинна робити лише жінка. Варіант чоловіка - домогосподаря влаштовує всіх, якщо йому це подобається. Він присвячує час улюбленим справам, а жінка отримує більше вільного часу для себе і своїх хобі.

3. Розподіл ролей: фінансова вигода

Іноді такий розподіл ролей  більш вигідний з економічної точки зору. Зараз стереотипи, що чоловік за замовчуванням отримує більше, відходить у минуле. У наш час жінка будує успішну кар'єру і отримує більшу зарплату. Тоді, звичайно,  на ведення  домашнього господарства у них не вистачає ні сил, ні часу, ні можливості. Можна, як варіант, найняти хатню робітницю, але набагато простіше і економічно вигідніше, якщо домашнє господарство звалює на свої міцні плечі чоловік.

Чоловік - домогосподарка: чому трапляється така зміна ролей - фото №2

4. Чоловіки-альфонси

Є ще один варіант: чоловік сидить вдома, його забезпечує жінка, тому що працювати лінь і знайти  гідну роботу з мільйонними зарплатами він не може, а за копійки гнути спину не буде. Такий стан речей влаштовує чоловіка повністю, проте навряд чи на подібну людину можна покластися у вихованні дітей і домашньому побуті.

Зовсім не важливо - хто відповідає за ведення господарства, а хто - готує їсти і забезпечує затишок у домі. Незалежно від причин - головне не допустити негативу у відносинах. Якщо в сім'ї є розуміння і взаємоповага, то така зміна тільки піде на користь і зміцнить стосунки.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Якщо у будинку панує гармонія, спокій і затишок - це свідчить про мудрість і терпіння партнерів. Важливо, зберегти і пронести через все життя ніжні почуття, повагу і любов один до одного, подаючи приклад для наслідування.