Разом, завжди разом! Як зберегти відносини у сучасному світі

Сімейне життя
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Різноманітні варіанти шлюбів у сучасному світі зовсім не спонукають до тривалих стосунків. Разом назавжди стало не в пріоритеті у молоді в наш час.

Щоб побудувати сталі, міцні і гармонічні стосунки необхідно докладати значних зусиль, які потребують часу і ресурсів, а люди, стосовно кохання, стали ліниві. Від стосунків вимагається зручність і комфорт. Як зберегти відносини у наш час, розбираємося з psyhosoma.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Разом, завжди разом! Як зберегти відносини у сучасному світі - фото №1

Нетерпіння, як перепона до збереження стосунків

Зараз люди від виконання певних дій очікують миттєвих результатів. Ми забули про терпіння і вміння очікувати щось не виказуючи невдоволення. У сучасному світі відносини можуть початися з найменшої симпатії, без глибокого пізнання людини та тривалого знайомства. Швидко створені стосунки розриваються у момент, коли у полі зору з'являється кращий варіант ідеалу. Всі бажають зрілих стосунків, але забувають, що на це потрібні роки.

Разом, завжди разом! Як зберегти відносини у сучасному світі - фото №2

Різномаїття і пригоди сучасного світу

Жити з одним партнером все життя це нудно і нецікаво. Адже завтра можна зустріти когось кращого. Проте люди забувають, що коли проходить гра гормонів, настає час буденності. Люди прагнуть пригод і у почуттях керуються не серцем, а логікою. Для сучасної молоді секс без зобов’язань не є табу. З’явилася мода на вільні стосунки, близькість на одну ніч і навіть на друзів із "привілеями".

Разом, завжди разом! Як зберегти відносини у сучасному світі - фото №3

Як зберегти стосунки у сучасному світі

  1. Навчитися робити перерви

Конфлікти у відносинах - це цілком нормально. Але потрібно вміти вирішувати їх так, щоб не призвести до розриву. Коли сварка доходить до крику - робіть паузу і повертайтеся до проблеми повністю заспокоївшись. Так ви зможете спокійно і врівноважено висловити свої думки.

  1. Перед поверненням до розмови дізнайтеся настрій партнера

Починайте розмову лише тоді, коли опонент у хорошому настрої, у разі роздратування відкладіть на довший час.

  1. Без звинувачень

Ніколи не ведіть діалог звинувачуючи один одного у всіх гріхах. Не навішуйте ярликів, не принижуйте та не оцінюйте дії партнера.

  1. Вмійте слухати

Вміти вислухати - це справжнє мистецтво. Партнер повинен розуміти, що його чують і слухають.

Разом, завжди разом! Як зберегти відносини у сучасному світі - фото №4
  1. Важлива думка

Завжди враховуйте думку партнера і намагайтеся зрозуміти його. Аналізуйте і детально розбирайте причини конфліктів.

Стримуйте свої негативні емоції, адже у пориві гніву можна наговорити і зробити багато речей, про які пошкодуєте. Сучасні люди завжди знаходяться у русі. Іноді варто просто зупинитися, подумати і оцінити свої почуття і можливість втримати свою людину будь-якими способами.

Так у коханні і немає сенсу. Немає  логічного пояснення тому, чому люди люблять один одного, любов безглузда. Але ми повинні любити, інакше кохання загине, і ми будемо самотні, і тоді людство зникне. Кохання - це найкраще, що у нас є! Це жахливо банально, але це правда … і не потрібно шукати сенсу там, де його бути не повинно,

- казав Тед Мосбі.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Багато спілкуватися, чути і розуміти один одного дозволить зберегти і зміцнити ваші стосунки. Причин закінчити відносини може бути багато. Але вміння іти на компроміси важливо у сучасному світі.