Наважилися на партнерські роди? Ось 5 речей, які важливо знати

Сімейне життя
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Партнерські пологи – правильний спосіб підтримати жінку. Водночас спільні пологи — процес, який часто здається лякає чоловіків. Для того, щоб все пройшло добре, краще заздалегідь підготуватися до того, що відбувається.

Партнерські пологи: що потрібно знати

Британська благодійна організація National Childbirth Trust, яка займається підтримкою та інформуванням батьків у питаннях вагітності, пологів та перших років життя дитини, поділилася порадами для тих, хто зважився на партнерські пологи з чоловіком.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Для початку варто заздалегідь поговорити з нею про її очікування від вас. Запитайте майбутню матір, як би вона хотіла, щоб її підтримали. Це допоможе вам обом почуватися більш підготовленими перед пологами і впевненіше у своїй ролі,

— зазначають експерти National Childbirth Trust.

  1. Слідкуйте за часом та плануйте

Отже, ви зважилися на партнерські пологи. Що має знати чоловік? Насамперед важливо розуміти, що тижні, що передують даті пологів, — не найкращий час, щоб вирушити у відпустку або йти на зустріч із вимкненим мобільним телефоном.

Також слід заздалегідь обговорити план пологів із майбутньою мамою. Про те, як проходять партнерські пологи, варто дізнатися у вашого лікаря, він краще пояснить усі нюанси, які можуть відрізнятися від клініки до клініки.

  1. Будьте поряд і знайте, чого хоче жінка

Перше, що можна зробити для породіллі – це надавати їй постійну підтримку та допомагати у всьому. Допомога може виявлятися по-різному просто тримати за руку, запропонувати моральну підтримку.

Спробуйте поговорити про те, якої емоційної, фізичної та практичної підтримки вона хотіла б. Допоможіть їй записати план пологів або обговоріть його, якщо вона захоче. Таким чином, ви знатимете її переваги під час пологів,

– радять у National Childbirth Trust.

  1. Слухайте

Намагайтеся по-справжньому прислухатися до того, що потрібно майбутній мамі цього дня. Це легше сказати, ніж зробити, але треба буде виявити інтуїцію та спробувати зрозуміти, що їй потрібно і коли.

Майте на увазі, що її потреби можуть змінитися в міру розвитку пологів. Іноді під час пологів майбутній мамі може знадобитися емоційна та фізична підтримка. Однак можуть бути й інші моменти, коли їй хотілося б, щоб її дали спокій, щоб допомогти їй зосередитися,

— зазначають в організації.

  1. Будьте впевнені в собі, заохочуйте та мотивуйте

Слова мають силу. Ви можете допомогти жінці зберегти мотивацію під час пологів, сказавши, як сильно її любите. Також варто нагадувати їй про техніки релаксації та дихання, а ще краще – виконувати їх разом.

  1. Будьте гнучким

Будьте готові до гнучкості. Немає двох однакових пологів, і хоча ви можете підготуватися, вам доведеться адаптуватися до того, що працює або не працює під час пологів. Цілком можливо, що все піде за планом, але може виникнути невідкладна медична ситуація, яка змінює перебіг пологів.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Якщо це станеться, по можливості розкажіть майбутній мамі про те, що відбувається, і продовжуйте підбадьорювати та заспокоювати її. Це допоможе їй відчути більший контроль за ситуацією.

Раніше ми розповідали про важливі життєві уроки , які можуть дати своїм онукам бабусі та дідусі. Старше покоління може навчити дітей багато чому.