Одна родина, а не суперники: практичні поради, які допоможуть налагодити стосунки з тещею

Сімейне життя
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Стосунки тещі та зятя давно стали приводом для жартів та сюжетами анекдотів. Невже все так погано і налагодити стосунки тещі та зятя неможливо? Не впадайте у відчай — вихід є.

Як налагодити стосунки з тещею: практичні поради

Побудувати здорові стосунки з мамою дружини чи дівчини цілком реально. Головне бути готовим до того, щоб докласти небагато зусиль, пише lovetoknow.com . Видання поділилося порадами для тих, хто не знає, як налагодити стосунки з тещею.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Встановіть кордони

Кордони - це набір правил, які знадобляться, щоб бути щасливим у стосунках. Вас влаштовує, що ваша теща приходить у гості без попередження? Ви не проти непроханих порад? Якщо відповідь негативна, вам потрібно встановити деякі основні правила для тещі, щоб дати їй зрозуміти, що вас не влаштовує її поведінка. Це може бути незручно і незручно, але, повірте, неодноразове порушення одних і тих самих правил може бути ще неприємнішим у довгостроковій перспективі й позбавить вас будь-якого задоволення, яке ви можете отримати від стосунків не тільки з тещею, а й із дружиною.

Наприклад, якщо вона прийде без попередження, можна сказати: "Мені дуже хотілося б провести з вами час, але я зараз зайнятий. Якщо ви прийдете в суботу, у мене буде вільна хвилинка і ми зможемо побалакати".

Поговоріть із дружиною

Якщо вам важко змусити тещу поважати чи розуміти ваші кордони, поговоріть про це зі своєю другою половинкою та заручіться її підтримкою. Цю розмову краще провести без звинувачень.

Спробуйте поговорити з тещею

Якщо теща переходить межі, не бійтеся сказати про це. Але постарайтеся зробити це якомога конструктивніше. Наприклад, якщо теща постійно намагається дати дитині цукерок, спробуйте сказати, що солодощі збивають режим сну її онука. Поясніть, що наступного дня малюк почувається погано і вередує.

Пам'ятайте про взаємну повагу

Якщо у вас вже добрі стосунки з тещею, підтримання атмосфери взаємної поваги сприятиме тому, щоб справи й надалі йшли добре.

Визнайте її добрі наміри

Якщо теща надто нав'язлива, дає поради про все і, здається, не поважає вашу здатність правильно виховувати дітей чи взагалі жити, подумайте про те, що вона справді може турбуватися. Теща, можливо, і справді хоче допомогти, але, не може висловити це бажання конструктивно. Скажіть їй, що цінуєте турботу.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Зосередьтеся на інтересах її дочки

Покажіть тещі, що ви дієте на користь її дочки, це допоможе полегшити її сильне занепокоєння.

Раніше ми розповідали, як вести сімейний бюджет . Ці поради допоможуть не лише вирішити фінансові питання, а й зберегти стосунки.