Жіноча зрада: як пережити невірність дружини

Сімейне життя
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Тінь чоловіка на стіні фото
Фото: unsplash.com

Ділимося з вами порадами, які допоможуть пережити зраду

Чи є життя після зради дружини? Спочатку може здаватися, що все руйнується. Фундамент шлюбу похитнувся, тож цілком нормально почуватися відданим. Але варто йти далі.

Як жити далі після зради дружини: практичні поради

Після новин про зраду складно одразу зрозуміти, що робити. І це нормально, якщо спочатку, хоч би як ви намагалися, ви не можете змиритися з невірністю дружини, пише marriage.com. І хоча пережити роман дружини — завдання важке, впоратися з ним можна.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Не приймайте швидких рішень

Новина про зраду може викликати бажання піти з сім'ї. Але в цьому питанні головне – не ухвалювати поспішних рішень. Щоб упоратися з емоційними наслідками зради, знадобиться час, щоб заспокоїтись і розібратися у власних почуттях. Отже спочатку пропрацюйте початковий шок через зраду, перш ніж намагатися вирішити, що робити далі.

Бережіть себе

Стрес від новин про зраду негативно позначається як на фізичному, так і на емоційному здоров'ї. Зараз саме час подбати про себе. Це означає, що потрібно їсти здорову їжу, регулярно дихати свіжим повітрям та займатися спортом, а також робити все можливе, щоб добре виспатися вночі. Ці прості, але важливі дії допоможуть зцілитися та зменшити стрес, щоб краще впоратися із ситуацією.

Прийміть свої почуття

Немає жодних "поганих почуттів". Відчувати все – від люті та горя до гіркоти, розпачу чи надії – це нормально. Так що прийміть свої почуття і постарайтеся вихлюпнути їх. Наприклад, заведіть щоденник і записуйте все, що відбувається.

Зверніться за професійною допомогою

Не намагайтеся пережити біль через зраду дружини поодинці. Хорошою ідеєю буде відвідування психотерапевта. Він допоможе розібратися у почуттях та емоціях.

Будьте чесними

Будьте чесні із самим собою у стосунках. Запитайте себе, що вам потрібно, щоб налагодити стосунки та повернутися до того моменту, коли ви зможете довіряти своїй дружині та насолоджуватися її компанією.

Будьте чесними і з дружиною. Вам доведеться провести кілька важких розмов щодо зради, але повна чесність зараз життєво важлива, якщо ви обидва хочете рухатися вперед.

Підтримуйте своє емоційне здоров'я

Постійний стрес шкідливий для психічного та фізичного здоров'я. Боріться з наслідками, приділяючи час позитивним заняттям та спілкуванню з друзями. Навіть якщо ви не говорите про свої проблеми, спілкування з добрими друзями підтримає вас та підніме настрій.

Дайте собі час

Впоратися зі зрадою може бути складно. Щоб зцілитися від зради, потрібен час. Не чекайте, що впораєтеся з цим за тиждень, місяць чи навіть рік. Не намагайтеся розрахувати час процесу лікування.

Будьте відкриті для прощення

Незалежно від того, чи залишитеся ви разом чи ні, прощення допоможе зцілитися і залишити біль, пов'язаний з цим романом, позаду.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Вибачити не означає змиритися з тим, що сталося. Це просто означає відпустити ситуацію, щоб вона більше не була відкритою раною, яка продовжує завдавати вам болю.

Раніше ми розповідали про види зрад і нарахували 5 видів невірності . Але їх, на жаль, може бути набагато більше.