5 ознак, які вказують на те, що ви росли у здорових стосунках з батьками

Сімейне життя
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

На фото мама і донька
Фото: nus.org.ua

Здорові стосунки з батьками важливі у будь-якому віці

Здорові стосунки з батьками у дорослому віці ґрунтуються на довірі, повазі, турботі та піклуванні. Діти, неважливо якого віку повинні мати можливість прийти до батьків зі своїми турботами, щоб отримати належну пораду. Іноді надмірна настирливість може означати лише турботу, яку вони не вміють правильно виразити.

Спілкування з батьками не повинне викликати почуття обов'язку. Які важливі ознаки у стосунках дорослих дітей з батьками вказують, що діти виросли у здорових стосунках, розповідає Хочу! посилаючись на Instagram-сторінку психолога Ірини Кулік .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Взаємна повага: Я поважаю своїх батьків, і вони також поважають мої погляди та рішення. Це означає, що ви приймете будь-яке рішення батьків, а вони ваше, та не критикуватимете, а підтримаєте.

Відкрите спілкування: Ми можемо відверто обговорювати будь-які теми та висловлювати свої думки без страху перед засудженням. У сім'ях, де діти і батьки багато спілкуються, не бояться висловлювати свої різні думки пануватиме взаєморозуміння і у дорослому віці.

Підтримка: У разі потреби ми можемо підтримувати один одного емоційно та фізично. Ви повинні знати і відчувати, що у будь-якій складній ситуації батьки прийдуть на поміч та підставлять плече. Також батьки розраховують на допомогу від вас при потребі.

Незалежність: Кожен з нас має свій власний простір та можливість приймати власні рішення, не відчуваючи нав’язливості. Особисті кордони важливі незалежно від ступеня спорідненості.

Спільні моменти: Ми можемо насолоджуватися часом, проведеним разом, ділитися цікавинками та веселощами. Можна започаткувати спільні традиції: сімейні пікніки, обіди раз у тиждень чи вихід усією сім'єю у кіно. Це згуртовує та зміцнює відносини.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Цікавою справою, яка згуртує вашу сім'ю, може стати створення генеалогічного дерева. Адже це не просто примха, а дослідження історії своєї родини.