Проста примха чи дослідження сімейної історії: як побудувати генеалогічне дерево

Сімейне життя
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

На фото сімейне дерево
Фото: mistomariupol.com.ua

Дослідити родинні зв'язки можна створивши сімейне дерево

Генеалогічне дерево це ключова частина у дослідженні своєї сімейної історії. Це схоже на захопливу подорож, яка може розкрити приголомшливі таємниці та загадки предків. Раніше ми писали, яке значення має почерк людини , а зараз саме час дізнатися, як створити своє сімейне дерево.

На перший погляд, люди володіють незначною інформацією. А якщо заглибитися у сімейні корені, можна дослідити предків, які жили кілька століть назад. З чого почати та як будувати сімейне дерево, розповідає findmypast.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Якщо раніше ви не задумувалися над побудовою родинних зв'язків, спочатку це може стати досить складним, але надзвичайно захопливим заняттям.

На фото сімейне дерево
Фото: m39.com.ua

Що таке генеалогічне дерево?

 Діаграма, яка показує всіх людей у ​​родині протягом багатьох поколінь та їхні стосунки один з одним. Кожна гілка представляє частину вашої родини та містить імена та ключові відомості про членів вашої родини,
словник Коллінза.

Як дерево допомагає дослідити історію родини?

Завдяки генеалогічній схемі ви можете зрозуміти, побачити та дослідити свій родовід. Схема відображає сотні років історії та багато прізвищ, які ведуть з минулого до наших днів. Це чудовий спосіб зберегти ключові моменти минулого вашої родини.

Як побудувати сімейне дерево

Генеалогічне дерево будується у зворотному хронологічному порядку, починати потрібно з себе, а потім відстежувати свою сім’ю назад. Люди на сімейному дереві можуть бути як живими, так і померлими.

  • Вкажіть  своє ім’я, дату народження та місце народження;

  • додати будь-яких братів і сестер, які будуть сидіти на одній гілці з вами;

  • додати е всіх знайомих вам членів родини;

  • додати імена своїх батьків, дати народження та будь-яку іншу зручну інформацію;

  • За допомогою гілок, що походять від них, ви можете додати бабусь і дідусів по батьківській і материнській лінії;

  • ці три покоління утворюють голі кістки вашого дерева;

  • прикрасити своє дерево тітками, дядьками, двоюрідними братами та іншими далекими членами родини.

При створенні користуйтеся посібником з термінології спорідненості, історичними записами, які допоможуть знайти відповіді на питання, записами про народження, шлюби, смерті, переписи, досьє зі злочинами.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Дослідити зв'язок з минулим - це відчути спорідненість з родиною. Раніше ми розповідали про всі сімейні свята та коли саме відмічати їх разом.