Щоб одяг пахнув свіжістю, а не секонд-хендом: 2 дієві способи прибрати неприємний аромат речей

Лайфхаки
920
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Дієві поради щодо виведення запаху
Стійкий запах секонду. Фото: porady.24tv

Запах речей з секонду надзвичайно стійкий

Багато людей економлять кошти купуючи одяг для сім’ї у секонд-хенді. Насправді це чудова можливість “прибарахлитися” за копійки, проте вивести специфічний аромат досить складно.

Вживаний одяг - це приваблива можливість придбати якісні речі дешево. Іноді у секонді можна знайти унікальний та брендовий одяг великим мінусом якого є стійкий запах. Як вивести його з одягу без сліду, радить espreso.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Одяг у секонд-хенді перед продажем має пройти дезінфекцію, тому залишається аромат, який іноді просто неможливо вивести. Навіть прання кілька разів поспіль може не дати результатів. Тому потрібно вжити додаткових заходів і засобів для прання.

Розчин з оцту

  • гаряча вода - 10 л

  • оцет - 100 мл

  • сода харчова - 50 г

Потрібно змішати соду і оцет у гарячій воді і покласти одяг на ніч чи хоча б на 8 годин. Далі виперіть речі, як звичайно.

Нашатирний спирт

Дієвий засіб для більшості випадків.

  • тепла вода – 5 літрів

  • нашатирний спирт 10% - 1 ст. л.

Бажано робити це у масці, щоб не вдихати пари. Додайте до теплої води нашатирний спирт та покладіть у воду одяг. Час знаходження виробу у розчині залежить від матеріалу: натуральна тканина - 1 година, синтетика - 6 годин. Просушіть речі на свіжому повітрі, а тоді періть у машинці з додаванням кондиціонера. Знову висушіть надворі.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми залишали рекомендації для виведення запаху секонду з речей. Значний ефект має навіть заморожування одягу.