Улюблений весняний овоч, який не боїться заморозків: коли можна сіяти редьку у відкритий ґрунт?

Сад і город

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Фото створене ШІ, Хочу.ua

Далеко не всі дачники знають, коли настає сприятливий час для вирощування першого соковитого редису

Багато дачників-городників уже накрили парники та висіяли різні культури, готуючись до нового сезону. Якщо ви — один із тих, хто воліє влізти у землю якомога раніше, радимо задуматися, чи не пора, бува, висіювати редьку ?

Цей овоч не боїться заморозків та стрибків температури, тож зараз — наприкінці березня — про нього саме час згадати! Як повідомляє theLime , найбільш оптимальний час для висіювання редису — саме березень - середина квітня, коли повітря та земля поступово прогріваються, а нічні заморозки все менш імовірні з кожним днем.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Редис може витримати нетривалі заморозки до -5°С, однак проростати насіння почне, щойно ґрунт прогріється до +5°С (найкомфортнішою вважається температура 15-20°С). Пам'ятайте також, що ґрунт має бути пухким — краще час від часу його додатково розпушувати.

Насіння висівають на відстані 10-15 см один від одного і на глибині 1,5-2,5 см.

До речі, ця культура — вологолюбна, тож стежте за тим, аби земля не пересихала. Найкращим варіантом буде щоденний полив невеликою кількістю води.

Поласувати першими соковитими плодами редису ви зможете вже за 3-4 тижні, залежно від сорту та погодних умов. Пізньостиглим сортам на дозрівання зазвичай потрібно 1-1,5 місяця.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що треба посадити біля огірків , щоб збирати урожай ящиками. Досвідчені господарі роблять лише так — і ще ні разу не пошкодували!