Як виростити цибулю на зелень: найпопулярніші способи вирощування

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Є чимало способів вирощування цибулі на зелень. Ми розповідали, як зробити це з використанням грунту . Втім, робити це без землі багато кому здається зручнішим та чистішим.

Якщо хочете мати свіжу зелень під рукою цілий рік, це не проблема. На порталі “Порадниця” розповіли про найпопулярніші способи, які допоможуть вам у цьому.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

У воді

Виберіть пластикові стаканчики або скляні банки. Ретельно промийте їх з харчовою содою.

Налийте воду в ємності. Помістіть цибулини так, щоб у воді було тільки коріння. Зробіть захисну підкладку з картону, щоб цибулини не провалювалися. Коли коріння відросте, можна буде зменшувати рівень води.

У пластикових яєчних контейнерах

Відріжте кришку контейнера, щоб використовувати її як піддон. Зробіть отвори в контейнері для зливу води. Також видаліть верхівки перегородок для додавання води.

Помістіть по 10 цибулин у комірки. Заповніть піддон водою на 1 см. Розмістіть лоток із цибулею на піддоні.

У тирсі

Візьміть ящик та застеліть його плівкою. Укладіть шар тирси завтовшки 1–2 см. Пролийте тирсу окропом. Помістіть цибулини щільно одна до одної. Поставте ящик у тепле світле місце. Зволожуйте тирсу за потреби.

У целофановому пакеті

Заповніть пакет ґрунтом на 10–15 см. Висадіть цибулини на поверхню ґрунту. Замість ґрунту можна використовувати вологу тирсу або газету.

Зав’яжіть пакет зверху. Поставте пакет у темне місце. Коли з’являться паростки, виставте пакет на підвіконня і більше не зав’язуйте. Зволожуйте ґрунт, тирсу або газету постійно.

Для вирощування варто обирати ранні та середньостиглі сорти цибулі. Можна також обрізати верхівки цибулин для кращого росту.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Догляд за зеленою цибулею нескладний, але потребує регулярного поливу та освітлення. Залишиться лише зрізати пір'я по мірі потреби, не вириваючи цибулини. Також ми розповідали, яку ще зелень можна виростити вдома .