На Новий рік - до статуї Свободи: особливості Нового року та Різдва у США

Новий рік і Різдво

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Новий рік вже на порозі і про це нам нагадують яскраво прикрашені вітрини магазинів та ялинки, які  вже починають прикрашати до свята. Якщо ви ще не придбали зелену красуню, то вже саме час.

Хочу! познайомить вас з традиціями зустрічі Нового року та Різдва у США. Чи знали ви, що тут не заведено дарувати подарунки, а на столі обов'язково присутня індичка? Які особливості святкування притаманні американцям, розповідаємо.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

У США проживає багато національностей, тому багато сімей зустрічають свята згідно з своїми національними збереженими традиціями.

Прикрашання

Прикрашати свої оселі американці намагаються заздалегідь. Будинок має сяяти зовні і всередині завдяки сотням гірлянд, новорічний декор присутній практично скрізь, на двері вішають різдвяний віночок і особливо гарно прикрашають ялинку. По будинку встановлюють фігурки янголів, Санта Клаусів і гномів. Найбільша ялинка встановлюється у Білому будинку висотою 6 метрів і прикрашена символами усіх 50 штатів.

Різдвяний стіл

Особливе місце на столі займає печена чи фарширована індичка. Також готують шинку з журавлиновим соусом, салати, солодощі і фрукти. Пригощаються вином, шампанським та егног зі збитих вершків, яєць та цукру.

Подарунки

На Новий рік подарунки не дарують, це роблять на Різдво. Тому перед Різдвом шалена кількість розпродажів і чудовий час для шопінгу. Подарунки дарують з чеками, щоб можна було обміняти їх після Різдва. Презенти приносить Санта Клаус, який потрапляє у будинок через димар і кладе їх у панчохи, розвішані над каміном. Подарунки можуть бути найрізноманітніші: від традиційних вітальних листівок з новорічною та різдвяною символікою до солодощів.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Традиції

Символом Нового року у США є малюк у підгузку, як нагадування, що рік спочатку зростає, старіє і передає естафету наступному.

  • На півдні гучно використовують салюти та феєрверки.

  • У Бостоні проходить фестиваль різдвяних гімнів.

  • В Новому Орлеані на головній вулиці влаштовують святкову процесію, яку супроводжує прикрашений стрічками бик.

  • Пишуть листи з обіцянками, у який обіцяють змінити життя на краще.

  • На Таймс-сквер у Нью-Йорку, завжди проходять масові гуляння на Новий рік з 23-х метрової висоти на землю опускається різнокольорова куля дуже великих розмірів. Це триває близько хвилини, а останні 10 секунд відраховуються усіма присутніми, і рівно в 00:00 куля досягає землі, що і знаменує початок Нового року.

  • Носять особливий різдвяний одяг - Ugly Christmas Sweater. Це светри червоних і зелених кольорів, з оленями, сніжинками, ельфами, пінгвінами, Сантою

  • Дарують подарунки обслуговому персоналу за їхню працю.

  • Надсилають різдвяні листівки друзям та родичам. Щороку їх купують на суму більше як $1,6 млрд.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Якщо ви хочете повністю зануритися в американську святкову атмосферу, то приїжджайте сюди до Різдва і проведіть усі новорічні свята. Такої кількості яскравих прикрас, гірлянд і блиску не побачите, мабуть, у жодній країні. Це чудова можливість весело і радісно провести час з сім'єю чи друзями.