Від креветок до бурякового супу: найтрадиційніші страви на Різдво та Новий рік у різних країнах

Новий рік і Різдво
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

У кожній країні до зустрічі Нового року та Різдва відносяться дуже відповідально. Адже новорічні свята полюбляють святкувати у цілому світі.  Прикрашають ялинки, готують подарунки і ретельно продумують святкове меню.

Звичайно, вибір страв на стіл залежить від власних смакових вподобань і традицій. Проте, у кожній країні вони можуть суттєво відрізнятися. Українці не уявляють новорічний стіл без шуби і олів'є, а французи - без устриць і креветок.  Про популярні різдвяні ласощі притаманні різним країнам, розповідає dailymail.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
  1. Роскон де Рейес - Іспанія

Від креветок до бурякового супу: найдивніші страви на Різдво у різних країнах - фото №1

Це торт, який має форму пончика і поїдається 6 січня на день Хрещення Господнього. Назва дослівно перекладається, як "королівський торт". Всередині міститься багато цукатів і крему. А також, за традицією фава-боби і іграшка. Кому дістанеться іграшка - у новому році сприятиме удача і достаток, а хто знайде боби - оплачує вечерю.

  1. KFC - Японія

Від креветок до бурякового супу: найдивніші страви на Різдво у різних країнах - фото №2

Запечена індичка, короп, гуска - ні, смажена курка KFC на Різдво. Страви KFC - це вже для японців синонім Різдва, тому вони піклуються про замовлення за кілька тижнів наперед. Традиція бере початок ще в 1970-х роках з маркетингової кампанії «Кентуккі на Різдво» і започаткована першим менеджером KFC в Японії, для людей, які не могли знайти індичку на стіл.

  1. Булгогі та кімчі - Південна Корея

Від креветок до бурякового супу: найдивніші страви на Різдво у різних країнах - фото №3

Корейці святкують Новий рік з сім'ями, а різдвяну вечерю можуть проводити з друзями чи колегами. На столі має бути булгогі  - тоненькі шматочки м'яса і кімчі. Також готують солодку картопляну локшину та ттеокгук – рисовий пиріг, який наповнюють м’ясом або морепродуктами.

  1. Маринований оселедець - Швеція

Від креветок до бурякового супу: найдивніші страви на Різдво у різних країнах - фото №4

На Різдво шведи готують багато страв, але основна страва - це маринований оселедець, який споживають з пивом приправленим спеціями. Готують багато видів м'яса, паштети, гарячу їжу та солодощі.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
  1. Устриці - Франція

Від креветок до бурякового супу: найдивніші страви на Різдво у різних країнах - фото №5

Напередодні Різдва та Нового року французи влаштовують нічні трапези - Le Reveillon.  На столі присутній великий вибір морепродуктів і обов'язково, устриці. Запивають це гастрономічне задоволення шампанським і вином.

  1. Креветки - Австралія

Від креветок до бурякового супу: найдивніші страви на Різдво у різних країнах - фото №6

Різдво в Австралії відзначають у середині літа, тому святкують на вулиці, щоб не було так спекотно. Влаштовують барбекю, багато м'яса, салатів, холодного пива і лідер на столі - креветки.

  1. Буряковий суп - Польща

Від креветок до бурякового супу: найдивніші страви на Різдво у різних країнах - фото №7

Традиційна закуска на Різдво у поляків. Її можна подавати холодною і гарячою. Доповнюють м'ясними виробами, локшиною, солодощами та рибою.

  1. Торт Stollen, Weihnachtsstollen або Christstollen - Німеччина

Від креветок до бурякового супу: найдивніші страви на Різдво у різних країнах - фото №8

Рецепт цієї випічки зараз популярний у всьому світі. Традиційний святковий хліб випікається у Німеччині з 14 століття. Колись його пекли на Різдво вшановуючи королівську сім'ю і священнослужителів.

  1. Різдвяний пудинг - Великобританія

Від креветок до бурякового супу: найдивніші страви на Різдво у різних країнах - фото №9

На столі може бути безліч страв, але невіддільним атрибутом багато століть поспіль є різдвяний пудинг.

  1. Bibingka і puto bumbong - Філіппіни

Від креветок до бурякового супу: найдивніші страви на Різдво у різних країнах - фото №10

Основу обох страв складає рис. Ці десерти обов'язкові для приготування на різдвяні свята у філіппінців. Зазвичай їх подають з коричневим цукром і кокосовою стружкою.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Можливо одна з перелічених страв припала вам до смаку. Тоді ви сміливо можете зробити її родзинкою свого новорічного столу і насолоджуватися незвичним смаком у компанії сім'ї та друзів.