Ніколи не втратять своєї актуальності: 5 книг, які варто прочитати хоча б раз у житті

Особистісний розвиток

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Фото: pryiditdokhrysta

Книги, від яких не відірватися до останньої сторінки

Хороша книга здатна подарувати неочікувані емоції, розчулити до сліз, розбурхати уяву чи насмішити. Існують книги, які ми не читаємо, а ніби проживаємо разом з головними героями кожний момент їхнього життя. Книга - це не просто цікава оповідь, це ніби діалог з автором, який розкриває читачеві свої таємниці.

Хочу! зібрала 5 актуальних для будь-якого часу книг. Ви точно не пожалкуєте про втрачений час, адже знайдете для себе значно більше. Це книги, які не перегортаються, а з насолодою смакуються кожним словом, ситуацією чи діалогом.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

“Оповідь служниці”, Маргарет Етвуд

Розповідь про вигадану тоталітарну державу Гілеад, у який права мають лише Командори та їхні Дружини. А всі інші жінки покликані задовольняти потреби та слугувати високій цілі - виносити дитя офіцера. Одна зі Служниць - жінка на з іменем Джун, яка колись мала дитину та чоловіка. Тепер вона повинна підкорятися, проте вона особлива, ще знатна на почуття і планує втечу.

Фото: www.yakaboo.ua/

“Великий Гетсбі”, Френсіс Скотт Фіцджеральд

Америка на початку великої депресії. Але поки все ще не почалося країна прагне пожити на повну з задоволенням відкинувши застарілу набридлу мораль. Роман віддзеркалює з найменшими подробицями епоху американського суспільства того часу. Часу таємних надій, великих сподівань, очманілих розгульних відкритих веселощів і водночас глибоких розчарувань, краху ілюзій легковажного “століття джазу”. Тридцятирічний Нік Каррауей приїхав до Нью-Йорка навчатися банківської справи, але у глибині душі мрію про письменництво.

Фото: https://www.yakaboo.ua/

“Джейн Ейр” Шарлотта Бронте

Написана в середині дев’ятнадцятого сторіччя, ця історія глибокого кохання популярна і зараз. Сирота Ейр виховується у притулку і одного разу зустрічається з Едвардом Рочестером — заможним англійським аристократом, який, як і Ейр прагне щастя і кохання. Шлях закоханих людей сповнений минулими помилками та багатьма умовностями. Чи здатні вони здолати всі перешкоди, покаже час.

Фото: https://www.yakaboo.ua/

“Портрет Доріана Грея”, Оскар Уайльд

Роман розповідає про самозакоханого юнака, який просто себе обожнює. Щоб вічно залишатися молодим і красивим, він іде на угоду зі своєю совістю. Всі вади та гріхи юнака відображаються лише на портреті, який стає жахливим кожного дня. Портрет стане прекрасним лише після смерті свого господаря.

Фото: https://www.yakaboo.ua/

“Шум і лють”, Вільям Фолкнер

Один з найвпливовіших романів XX століття. Роман створює міфічне віддзеркалення старого доброго американського Півдня, яким він став після поразки у Громадянській війні, та веде розповідь про давній і колись досить заможний південний рід, за чиїм розпадом і тлінням пропонують спостерігати читачеві на сторінках книги.

Фото: https://publisher.in.ua/
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали про книги, які змінили світ моди назавжди. Цікаві історії про великі будинки моди та таємниці, які ховаються за кулісами подіумів.