На які теми не варто заводити розмову з незнайомцями: 10 головних табу

Особистісний розвиток

Богдана Карц

Головна редакторка

Від того, що ви наговорите при першій зустрічі, залежить не просто перше враження людини, а й те, чи захочеться їй перебувати з вами в одній компанії

Хочемо ми того чи ні, але ми постійно знайомимося з новими людьми. Це відбувається повсякчас: стоїмо у черзі в магазині чи банку і хтось з нами заговорює просто так, або коли на роботу приходить новенький, чи коли автобус сильно спізнюється і нервуєте через це не тільки ви, а й інші пасажири, яким конче необхідно обговорити хоч з кимось цю маленьку катастрофу… Словом, ви повинні вміти справляти гарне перше враження! Як це зробити ми вже розповідали, тому тепер поділимося з вами секретом, про що краще не говорити з людьми, яких ви ще не знаєте, і які нічого не знають про справжніх вас.

Список з 10 найгірших тем для першої бесіди склав OBOZREVATEL. Уважно прочитайте кожен пункт і запам’ятайте їх усі, щоб потім не довелося дивуватися, чого це люди вас раптом стороняться 🫣

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Які теми не варто обговорювати з незнайомцями

  1. Персональні фінанси. Під забороною обговорення кредитів, іпотеки, заощаджень, розміру зарплати чи пенсії, борги, інвестиції тощо. Ви повинні знати, що деякі люди залюбки говорять про свої та чужі гроші, тоді як для інших це може виявитися болючою темою.

  2. Політика. Немає абсолютно ніякої гарантії, що людина, яка стоїть перед вами, розділяє ваші політичні погляди (власне, як і ви — її). Якщо не хочете втрапити у халепу, ліпше не зачіпайте цієї теми у розмові з чужими людьми.

  3. Релігія. Тут — абсолютно те саме, що й у попередньому пункті. Скільки людей — стільки думок (і конфесій 😉).

  4. Ваша дієта, смакові вподобання і звички. Не варто розповідати новим знайомим, що ви на дієті та чому обрали саме таку (за компанію з подругами, через підготовку до важливої події або через стан здоров’я). Те саме стосується і веганів та вегетаріанців — навряд чи вам вдасться довести щось абсолютно незнайомій людині, а от посваритися з нею і зіпсувати враження про себе — легенько!

  5. Проблеми у стосунках. Навряд чи незнайомцеві цікаво почути, чому ваш партнер вас бісить чи яка з усіх його зрад стала для вас останньою краплею. Таке обговорюйте або з подругами під бокальчик вина, або (і це ще краще!) — з психологом.

  6. Проблеми зі здоров’ям. Якщо вам за 80 і ваші болячки — єдине, про що ви пам’ятаєте, то ОК. А в іншому випадку вам краще піднатужитись і знайти більш підходящу тему для розмови, аніж “кістки, які ломить на дощ” / “потріскані п’яти” / “волосся, яке сиплеться так, що змив неможливо потім прочистити” і т.д.

  7. Діти. Хоч ця тема і здається багатьом супер-милашною, далеко не всі з радістю слухатимуть про ваших дітей / онуків / племінників. По-перше, є люди, які не хочуть мати власних дітей (їх ще називають чайлдфрі), по-друге, є ті, хто дітей, на жаль, мати не може або втратив власного малюка. Уявіть, наскільки їм боляче буде слухати про ваших діточок-квіточок.

  8. Плітки. Тема загалом непогана, питань до неї, в принципі, немає… (жартуємо 😁) Жодна адекватна людина при здоровому глузді не стане обговорювати з незнайомцями інтриги-скандали-розслідування, які її не стосуються. Це не просто поганий тон, а тотальна неповага до співрозмовника.

  9. Насильство, нещасні випадки, смерть та інші гнітючі теми. Тільки-но знайомлячись з людиною, ви ще не знаєте хто вона і як відреагує на такі обговорення. У нашому житті й так повно негативу — не потрібно виливати його на когось при першій же зустрічі. Це в цілому занадто важка тема для обговорення, особливо з тими, кого ви не знаєте.

  10. Сексуальна орієнтація та гендер. Надто особиста тема для обговорення з незнайомцями. З одного боку — ви не повинні нічого нікому пояснювати стосовного своєї орієнтації та гендеру, з іншої — інша людина теж не має перед вами ні в чому виправдовуватись. А так і може вийти, якщо ваша розмова зайде у це русло, а погляди виявляться абсолютно протилежними.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Тепер думаєте, то про що ж поговорити? Як кажуть у народі: “Про погоду та природу!” 😉 А взагалі — ми раніше публікували добірку тем, на які можна поговорити практично з будь-ким і в будь-якій ситуації.