5 найкращих фільмів і серіалів з Меттью Перрі, які варто освіжити в пам'яті

Кіно та серіали
Юлія Кацаєва

Юлія Кацаєва

Заступниця головного редактора

Рано вранці 29 жовтня Голлівуд сколихнула сумна новина - популярний американський актор Меттью Перрі помер у 54 роки . І хоча світову славу йому принесла роль Чендлера Бінга в культовому серіалі "Друзі", фільмографія актора доволі широка і може похвалитися не тільки комедійними персонажами. Редакція HOCHU.ua зібрала найкращі фільми за участю Меттью Перрі, які варто освіжити в пам'яті вже сьогодні.

Друзі

(1994-2004)

Життя Меттью Перрі змінилося назавжди, коли у 24 роки він став учасником найвідомішої на телебаченні групи найпривабливіших молодих мешканців Мангеттена. У ролі Чендлера актор був проникливим і веселим Другом. Його жарти та інтонації нескінченно копіювали фанати, а іноді й колеги по фільму. Однак у величезного успіху є другий бік медалі - справляючись зі славою, Меттью Перрі страждав від алкогольної залежності, а після аварії на гідроциклі 1997 року він і зовсім пристрастився до вікодину. Лише через довгі роки актор публічно зізнався, що зловживання наркотиками не раз могло стати причиною його смерті.

Дев'ять ярдів

(2000)

У кримінальній драмі Меттью Перрі зіграв скривдженого дантиста, який заплутується у стосунках з колишнім гангстером. Роль крутого хлопця дісталася Брюсу Віллісу, а ряд акторського складу продовжили не менш популярні актори: Аманда Піт, Розанна Аркетт, Майкл Кларк Дункан і Кевін Поллак. Цікаво, що на момент виходу фільму відгуки були середніми, а деякі критики й зовсім називали його "таким, що розчаровує" або "кумедним тільки уривками". Але, акторам вдалося зробити фільм легким і цікавим, через що репутація фільму з часом покращилася.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Майже герої

(1998)

Разом із Крісом Фарлі та Юджином Леві актор знявся в пригодницькій комедії. У фільмі розповідається про Леслі Едвардса (Меттью Перрі) і Бартолом'ю Ханта (Кріс Фарлі), двох дослідників, які женуться за Льюїсом і Кларком, щоб досягти Тихого океану в 1804 році. "Майже герої" - остання головна роль Фарлі в кіно, адже він помер 1997 року, ще до виходу фільму на великі екрани. Про той період Меттью Перрі вкрай емоційно розповів у власних мемуарах:

Потім помер Кріс Фарлі... Я пробив дірку в гримерці Дженніфер Еністон, коли дізнався про це. Мені довелося просувати "Майже героїв" через два тижні після його смерті. Я виявив, що публічно обговорюю його смерть від наркотиків і алкоголю, хоча сам весь цей час був під кайфом.

Поспішиш - людей насмішиш

(1997)

Меттью Перрі знявся в ром-комі разом із Сальмою Гаєк, а також зі своїм батьком, Джоном Беннеттом Перрі. У фільмі Меттью і Сальма грали нареченого і наречену, які укладають шлюб після одноденного зв'язку в Лас-Вегасі, під час якого Ізабель Фуентес (героїня Гаєк) завагітніла. У своїх мемуарах актор з любов'ю згадував проєкт і говорив, що це - "ймовірно, мій найкращий фільм".

Знову 17

(2009)

Однією з останніх великих робіт Меттью Перрі стали зйомки у фільмі "Знову 17" разом із Заком Ефроном, Леслі Манн, Мішель Трахтенберг, Стерлінгом Найтом і Томасом Ленноном. Сюжет комедії досить банальний, але, завдяки акторам, проєкт все ж отримав великий успіх. Картина розповідає про персонажа Перрі - Майка О'Доннелла. Навчаючись у старшій школі, він був зіркою баскетболу, якому судилося домогтися великих успіхів, проте своє життя він вирішив присвятити сім'ї. І все ж шлюб Майка зіткнувся з кризою, а стосунки з двома дітьми в кращому випадку можна назвати непростими. Але, щоб виправити "помилки" минулого, він знову стає 17-річним підлітком.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, раніше ветеран війни в Україні став зіркою документального фільму Сари Джессіки Паркер. Актриса планує проєкт про артистів балету з України, які були змушені емігрувати через війну.

Фото: Getty Images