Неочікуваний провал на церемонії Оскар: фільм Мартіна Скорсезе "Вбивці квіткової повні" не здобув жодної нагороди

Кіно та серіали
865
Богдана Карц

Богдана Карц

Головна редакторка

На фото - кадр із фільму "Вбивці квіткової повні" з Леонардо Ді Капріо
Фото: planetakino.ua

Про цей фільм багато говорили, однак жодна з 10 заповітних статуеток йому не дісталася

Минулої ночі у театрі Dolby в Лос-Анджелесі пройшла щорічна церемонія "Оскар" . Для України ця ніч стала історичною, адже ми вперше тримали заповітну статуетку - фільм Мстислава Чернова "20 днів у Маріуполі" визнали найкращою документалкою.

Та, звісно ж, так пощастило далеко не всім. В той час як "Оппенгеймер" взяв відразу 7 нагород , його одвічний конкурент - "Барбі", узяв лише одну статуетку (з 8 номінацій) – і ту отримала Біллі Айліш за свій саундтрек "What was I made for?". А от нашумілий фільм Мартіна Скорсезе "Вбивці квіткової повні" взагалі залишився ні з чим. Про нього Хочу й вирішив розповісти трохи більше у цій статті.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

"Вбивці квіткової повні" та Оскарі-2024

Фільм іменитого Скорсезе номінувався відразу у 10 категоріях: 

  1. Найкращий фільм

  2. Найкраща актриса

  3. Найкращий режисер

  4. Найкращий актор другого плану

  5. Найкращий оператор

  6. Найкращий композитор

  7. Найкращий монтаж

  8. Найкращі дизайни костюмів

  9. Найкращий художник-постановник

  10. Найкраща пісня

Однак у жодній із цих категорій стрічка "Вбивці квіткової повні" не перемогла. 

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Про що фільм "Вбивці квіткової повні"

Сюжет заснований на однойменному документальному романі журналіста Девіда Ґренна 2017 року. Події, описані у цьому фільмі, цілком реальні. 

Події відбуваються в 1920-х роках в штаті Оклахома (США), а оповідь зосереджується на серії вбивств людей з корінного народу Оседжі після виявлення нафти на землях цих племен. Члени племені зберегли права на корисні копалини у своїй резервації, але корумпований місцевий політичний бос намагався вкрасти багатство членів племені.

Головні ролі зіграли Леонардо Ді Капріо, Роберт Де Ніро та Лілі Гладстон. Також у стрічці знялися Джессі Племонс, Танту Кардинал, Джон Літгоу та Брендан Фрейзер. Це 6-й спільний повнометражний фільм Скорсезе та Ді Капріо, 10-й – режисера та Де Ніро, та 11-й і останній спільний фільм Скорсезе та композитора Роббі Робертсона, який помер за 2 місяці до прем'єри. До слова, фільм присвячений саме Робертсону. 

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, що зірка "Оппенгеймера" та "Гострих картузів" Кіліан Мерфі отримав перший Оскар ! Його визнали найкращим актором.