Головні серіали травня 2024: новенький "Доктор Хто", падіння магната та пригоди подкастерів в Ірландії

Кіно та серіали
Олександр Панченко

Олександр Панченко

Кінооглядач

Люди дивляться телевізор, фото
Фото: sortiraparis.com

Усі новинки місяця - в одному матеріалі!

У травні побачимо цікаві новинки – фантастичну “Темну матерію” та екранізацію літературного бестселера Тома Вульфа “Справжній чоловік”. А також продовження улюблених серіалів – 3-й сезон пікантних “Бріджертонів” та 14-й сезон найдовшого в історії телебачення фантастичного шоу “Доктора Хто”.

“Справжній чоловік”. Сезон 1.

Прем'єра – 2 травня, Netflix

Серіал “Справжній чоловік”, 1 сезон - постер
Фото з Мережі

В основу цього серіалу покладено другий роман журналіста та письменника Тома Вульфа – “Чоловік на повний зріст”. Це драматична історія фінансового магната Чарлі Крукера (актор Джеф Деніелс), який стрімко втрачає статки, друзів і репутацію у суспільстві. Заради того, щоб не впасти на самісіньке дно, Крукеру доведеться піти на непросту угоду з власною совістю. Або оперативно придумати якийсь неймовірний вихід з ситуації.

✅Навіщо дивитися. Шестисерійний серіал створив досвідчений Девід Е. Келлі, у скарбничці якого такі залізобетонні хіти, як "Велика маленька брехня" та "Лінкольн для адвоката".

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

“Темна матерія”. Сезон 1

Прем'єра – 8 травня, Apple TV+

Серіал “Темна матерія”, 1 сезон - постер
Фото: Кінобаза

За усіма описами “Темна матерія” до болю нагадує старенький серіал “Вир світів”. Тут герой (фізик Джейсон Дессен – актор Джоел Еджертон) теж потрапляє в альтернативну версію свого життя. І тепер, щоб повернутися додому, він повинен буде пройти через низку паралельних вимірів та зіткнутися з іншою версією самого себе.

✅Навіщо дивитися. Нормальних фантастичних проєктів – катма. Тож, будемо сподіватися, що “Темна матерія” зможе приємно здивувати. Тим більш, що режисер Джейкоб Вербрюгген далеко не новачок у жанрі. За його плечима: “Вторгнення”, “Сутінкова зона” та “Чорне дзеркало”.

“Бодкін”. Сезон 1

Прем'єра – 9 травня, Netflix

Серіал “Бодкін”, 1 сезон - постер
Фото: sortiraparis.com

Чорна комедія про американських подкастерів, які приїхали у Богом забуте містечко десь у самісінькій географічній дупі Ірландії. А приїхали вони, бо почули, що у цьому непривітному містечку здавна відбувається усіляка потойбічна чортівня.

✅Навіщо дивитися. Схоже, на нас чекає вбивчо-саркастичний шедевр з розряду культових “Книжкового магазинчика Блека” та “Батька Теда”! Схрестили пальці та чекаємо на прем’єру!

“Доктор Хто”. Сезон 14

Прем'єра – 11 травня, Disney+

Серіал “Доктор Хто”, 14 сезон - постер
Фото: BBC

У це важко повірити, але перший серія цього шоу вийшов на екрани у 1963 році (на сьогодні в ньому понад 700 епізодів). І от – новий сезон. З новим – вже 15-м в історії серіалу Доктором (зірка “Сексуальної освіти” - британський актор Шуті Гатва). До речі, це перший темношкірий виконавець цієї ролі!

✅Навіщо дивитися. У боротьбі за цю роль Шуті обійшов самого душку Г’ю Гранта! А це вже багато про що каже!

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

“Бріджертони”. Сезон 3

Прем'єра – 16 травня, Netflix

Серіал “Бріджертони”, 3 сезон - фото
Фото: Netflix

Псевдоісторичний серіал про альтернативний Лондон часів Регентства. Головні герої - численні діти родини Бріджертонів (4 брати та 4 сестри), які усіляко намагаються влаштувати власне щастя. Кожний сезон серіалу присвячено історії стосунків окремої пари героїв. Перший - розповідав про роман Дафни та Саймона, другий - Ентоні та Кейт, третій – розкриє історію кохання Коліна і Пенелопи (якщо ви не бачили попередні сезони, то можете спокійно пропускати цю прем’єру, або розпочати з першої частини).

✅Навіщо дивитися. Неймовірні красиві костюми (тільки для першого сезон їх було створено понад 7 000), закручений сюжет та відверті “ню” сцени.

“За межами”. Сезон 2

Прем'єра – 16 травня, Prime Video

Серіал “За межами”, 2 сезон - постер
Фото з Мережі

Продовження фантастичної історії ковбоя Рояала (Джош Бролін, “Дюна”), який одного дня знайшов на своїй землі дуже дивний отвір, який веде незрозуміло куди (чи то у паралельні світи, чи то у пекло).

✅Навіщо дивитися. Однозначно – це одна з найпотужніших ролей Броліна у його кар’єрі. До того ж, позицію шоураннера у другому сезоні займе Чарльз Мюррей (“Сини анархії”) – а цей хлопець притягує круті проєкти як той магніт. Творець першого сезону - Браян Уоткінс - залишиться виконавчим продюсером шоу, як, до речі, і Бред Пітт та його компанія Plan B.

“Ерік”. Сезон 1

Прем’єра – 30 травня, Netflix

Серіал “Ерік”, 1 сезон - кадр із серіалу
Фото: netflix.com

У лялькаря Вінсента (Бенедікт Камбербетч) зникає син. Чоловік намагається відшукати його по всьому Нью-Йорку, але марно. Здається, єдине що може допомогти – монстрик, який живе під ліжком його сина.

✅Навіщо дивитися. Ім’я Камбербетча – це вже як певна гарантія того, що ви навряд чи витратите свій час марно. Бо грати погано цей геніальний актор просто не вміє. До того ж, він має просто феєричне чуття на яскраві проєкти. “Доктора Стренджа” тактовно не будемо згадувати. Помилки бувають у всіх.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, що цьогоріч на нас чекає немало крутих прем’єр! Добіркою найочікуваніших прем’єр 2024 року ділимось у цій статті.