Інцидент у паризькому Луврі: екоактивісти облили супом легендарну “Мону Лізу” (ВІДЕО)

Новини культури
Хіцька Наталія

Хіцька Наталія

Редактор стрічки новин

Одна з найвідоміших картин Леонардо да Вінчі постраждала від дій двох екоактивістів у Луврі. Що відомо про цей інцидент - розповідаємо у цьому матеріалі на HOCHU.ua. Також нагадуємо, що раніше картину української художниці придбали за шалену суму .

Вчора, 28 січня, у паризькому Луврі трапився інцидент. Двоє екоактивістів вилили суп на картину “Мона Ліза” (також відому як “Джоконда”) італійського художника Леонардо да Вінчі. Про це пише 24 Канал.

Відповідне відео з’явилось у YouTube. На ньому активістки обливають картину супом, після чого пролізають під огорожу поруч з “Моною Лізою” та починають звертатися до відвідувачів музею. У своїй промові вони наголосили на важливості повноцінного харчування та включення харчових продуктів у ширшу систему соціального забезпечення. Одна з жінок додала, що сьогодні кожен третій француз відчуває нестачу їжі.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Що важливіше? Мистецтво чи право на здорове та стійке харчування? Наша система сільського господарства хвора! Фермери хворі,

- виголошували активістки.

Чи постраждала “Мона Ліза”

Ні, оскільки з 2005 року “Джоконда” перебуває під захисним склом. Після інциденту співробітники музею негайно вжили заходів: встановили чорні панелі, які приховали картину та екоактивісток, евакуювали відвідувачів та закрили зал на прибирання.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також раніше ми писали, що після дев'яти років судів “Скіфське золото” повернули в Україну. Детальніше про те, де його можна побачити - розповідаємо у цій статті .

Фото: comments.ua