Нацрада закликала Disney включити нагородження українських документалістів у міжнародну версію “Оскара”: що відомо

Новини культури
Хіцька Наталія

Хіцька Наталія

Редактор стрічки новин

Мстислав Чернов 2024, фото
Фото: Getty Images

The Walt Disney Company не працює у РФ від березня 2022 року

Раніше ми розповідали, як у Мережі відреагували на перший “Оскар”, який Україні принесла стрічка “20 днів у Маріуполі”. Наразі ж триває боротьба за те, щоб нагородження творців фільму включили у міжнародну версію “Оскара”.

11 березня українські телеглядачі мали побачити показ міжнародної скороченої версії “Оскару-2024” на Суспільне Культура. Але команда телеканалу виявила, що в отриманих матеріалах відсутнє нагородження українських документалістів. Після висловлення свого обурення організаторам, глядачам показали повну версію церемонії нагородження.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

А вже 12 березня був оприлюднений лист Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, який вона надіслала до The Walt Disney Company. Про це пише Суспільне Культура.

В ньому йдеться про включення фрагмента з номінацією “Найкращий повнометражний документальний фільм”, в якому здобула перемогу стрічка режисера Мстислава Чернова “20 днів у Маріуполі”, в міжнародну версію “Оскару-2024”.

Сьогодні всі демократії світу підтримують будь-яку можливість протистояти воєнній агресії, що загрожує мирному світовому порядку. В цей момент ваш персонал ухвалює видалити частину церемонії, де журналісти отримують нагороду за повнометражну документальну стрічку, яка розповідає про жахи й нелюдську жорстокість війни,
- йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що раніше представники Disney Entertainment зазначили, що короткі версії шоу мають часові обмеження, тому окремі категорії не вдалося включити і їх визначили ще кілька тижнів тому. Проте Нацрада вважає, що це могли бути лише попередні домовленості.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також раніше ми писали, що входить у пакет подарунків на 180 тисяч доларів, який дарують всім номінантам на “Оскар”. Ви будете здивовані!