Стало відомо, коли відбудеться церемонія "Оскар-2025" і коли з'явиться шортліст фільмів-номінантів

Новини культури
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Статуетка Оскар, фото
Фото: Getty Images

Все, що відомо на цю мить

Лише нещодавно відбулася церемонія нагородження “Оскар-2024” , а американська академія кінематографічних мистецтв вже оголосила дату проведення 97-ї церемонії вручення премії “Оскар-2025”! Коли очікувати на головну кіноподію наступного року — дізнавайтеся далі.

За даними сайту премії "Оскар", наступна церемонія запланована на неділю, 2 березня 2025 року. Відомо також, що вона відбудеться у театрі "Долбі" у Лос-Анджелесі і її транслюватиме американський телеканал ABC. Початок — о 19:00 (за київським часом це буде 01:00 понеділка, 3 березня).

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Щодо шортліста номінантів, то планова дата його оголошення — 17 грудня 2024 року. А от голосування за номінації розпочнеться пізніше — 8 січня 2025 року, і триватиме до 12 січня.

Оголосити номінантів попередньо планують вже 17 січня 2025-го. Голосування за переможців у різних номінаціях триватиме з 11 до 18 лютого 2025 року.

Нагадаємо, що цьогоріч на церемонії “Оскар”, як і завше, не обійшлося без курйозів та скандалів. “Відзначився” на кінопремії зокрема відомий комік Джиммі Кіммел, який кинув зі сцени нацистський жарт. А актриса Ліза Коші переборщила з висотою підборів і гепнулася прямо на червоній доріжці . Не оминуло лихо й оскароносну Емму Стоун, сукня якої тріснула по швах під час заходу. Зате американський актор Джон Сіна знатно всіх повеселив, вийшовши на сцену голим .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

І, звісно ж, не можна не згадати про головний фейл року: організатори “Оскара” вирізали з міжнародної скороченої версії нагородження української документалки “20 днів у Маріуполі”. Згодом ситуацію виправили, проте неприємний осад у багатьох людей все-таки залишився 🙄