"Вирізали з ефіру": організатори Оскару відзначилися скандальним вчинком стосовно стрічки "20 днів у Маріуполі"

Новини шоубізнесу
Станіслав Кармазін

Станіслав Кармазін

Редактор стрічки новин

20 днів в Маріуполі
Фото: REUTERS

Суспільне Культура висловило своє обурення на адресу організаторів кінопремії

В ніч на 11 березня, українська кінострічка “20 днів в Маріуполі” отримала заповітну статуетку Оскара. Однак, в той же день навколо нагороди цього фільму розгорівся скандал. Подробиці - в нашому матеріалі.

Отож, після свого тріумфу режисер нашумілої стрічки приголомшив громадськість своєю щемливою промовою. Проте, не всі змогли почути спіч Чернова.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Зокрема, стало відомо, що організатори вирізали з міжнародної скороченої версії момент з врученням статуетки українським кіношникам. Окрім того, було прийнято рішення позбутися іще деяких інших номінацій. Про це стало відомо з повідомлення Суспільного Мовлення.

Відтак, суспільний мовник очікувано обурився таким вчинком своїх західних коле.г До речі, у ніч з 10 на 11 березня Суспільне культура наживо транслювала церемонію нагородження.

Наша команда була шокована та глибоко розчарована, коли не побачила у монтажі міжнародної версії номінацію “Найкращий повнометражний документальний фільм”, де справедливу нагороду здобула стрічка “20 днів у Маріуполі” Потужна промова Мстислава Чернова підкреслила єдність між Україною й світом — тим прикріше бачити виключення цього повного правди й сили епізоду з версії, розповсюдженої для світових ліцензіатів премії “Оскар”. Нагадаємо, що минулого року для цієї ж номінації, в якій перемогу здобула документальна стрічка про Навального, знайшлося місце у скороченій версії, як і для політичної промови його дружини Юлії Навальної, що приймала цю на позір аполітичну нагороду. Сподіваємось, що організатори премії дослухаються до нашого протесту,
— заявив виконавчий продюсер телеканалу Лук’ян Галкін.
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, раніше ми писали про те, як Раян Гослінг приголомшив виступом в образі Кена на Оскарі 2024. Перформанс, як і очікувалося, був у рожевих тонах.