Змивати чи ні. Косметолог розповіла про основні помилки використання двох популярних б’юті-засобів

Догляд за обличчям і тілом
Хіцька Наталія

Хіцька Наталія

Редактор стрічки новин

З нашої минулої статті ви вже знаєте про 7 етапів догляду за шкірою обличчя, які не можна ігнорувати ввечері . Та після її прочитання у вас, швидше за все, виникло логічне питання: “А чи потрібно змивати тонік та міцелярну воду після нанесення?”. Маємо для вас відповідь косметологині.

Міцелярна вода та тонік - базові засоби, які є на полиці майже у кожної жінки. Але чи впевнені ви, що правильно ними користуєтеся? Косметологиня з медичною освітою Анна Круглик в розмові з Фокусом розповіла про відмінності цих двох продуктів та зазначила, чи потрібно їх змивати.

За словами експертки, міцелярну воду потрібно використовувати на найпершому етапі очищення шкіри, а тонік - в самому кінці, щоб відновити баланс шкіри, зволожити її та підготувати до нанесення крему або сироватки.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Чи потрібно змивати тонік

Очищення шкіри обличчя має два основні етапи - очищення і тонізацію, та один додатковий  - так, міцелярна вода використовується лише за потреби. На жаль, багато жінок недооцінює та ігнорує тонізацію.

Очищувальний засіб виконує важливу функцію очищення, але при цьому порушує кислотність шкіри, тобто її pH. А при порушеній кислотності, шкіра стає подразливою, чутливою та схильною до появи висипів. Тому тонік використовується після етапу очищення для відновлення pH шкіри та зволоження. Кожен тонік може мати різні рекомендації з використання, але запамʼятайте, що жоден тонік не потрібно змивати,

- каже косметологиня.

Експертка наголошує, що після використання тонізувального засобу потрібно зачекати кілька хвилин, щоб він всмоктався. Лише після цього можна наносити зволожувальний крем, олію або сироватку.

Фото: freepik.com
Фото: freepik.com

Змивання міцелярної води: так чи ні

Цей додатковий засіб потрібен для зняття зі шкіри стійкого макіяжу. “Якщо вдень ви наносили стійкий макіяж, то у вечірньому догляді першим етапом повинно бути використання міцелярки. Але міцелярну воду завжди потрібно змивати, навіть якщо виробник рекомендує протилежне”, - зазначає Анна Круглик.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Саме тому міцелярна вода ніяк не може замінити очищуючий засіб або тонік. “Після зняття мейкапу, потрібно очистити обличчя вашим очищувальним засобом і протонізувати шкіру. Тільки тепер ваша шкіра готова до нанесення доглядового крему” , - додає косметологиня.

Також раніше ми писали, яка домашня маска допоможе назавжди позбутися чорних цяток на обличчі. Збережіть собі цей простий рецепт!

Фото: freepik.com